1
1. Studenții normali: fac 8x11 copii în alb-negru pentru aproximativ 1 leu.

Studenții la arte:  fac  8×11, 11×14, 15×20  print-uri color ce costă mai mult decât prânzul meu.


2. Studenții normali: scriu un eseu în 2-3 ore și apoi se duc să-și facă somnul de frumusețe.

Studenții la arte: își petrec următoarele 16 ore inhalând spray colorat sau se holbează la InDesign/Photoshop până le explodează capul.


3.Studenții normali: dorm cam 7,5 ore pe noapte.

Studenții la arte: dorm 3 ore,  2 ore,  1 oră, 20 de minute, 15 minute sau chiar deloc. E aproape imposibil să găsești un student la arte care să doarmă mai mult de 3 ore pe  noapte. Și chiar dacă găsești, e clar pe cale de dispariție.


4.Studenții normali: pot să își pună cam toate lucrurile într-un ghiozdan.

Studenții la arte: car după ei un ghiozdan imens cu: o cutie cu instrumente, markere,  o planșetă pentru desen și o altă geantă în care are toate lucrurile cu care lucrează de obicei. Sudenții la arte nu au nevoie să meargă la sală pentru că ei fac mișcare tot timpul.


5. Studenții normali: merg cu autobuzul și zâmbesc străinilor.

Studenții la arte: merg cu transportul în comun, lovesc 6 oamenii cu lucrurile lor, își cer scuze, iar pe tot parcursul călătoriei se uită încruntați în jurul lor.


6. Studenții normali cumpără: șosete, ojă și reviste de care nu au nevoie.

Studenții la arte cumpără:  acuarele, pânze de pictat și pixuri de care nu au nevoie.


7. Studenții normali: vorbesc despre cultura pop,  cele mai noi bârfe din media, probleme politice, evenimente locale,  muzică, festivaluri și alte lucruri de genul.  Știți voi, lucruri normale.

Studenții la arte vorbesc despre: articole din reviste,  expozițiile de la muzeul local,  ultimele  apariții ale *nume fotograf, designer, artist cunoscuți*, proiecte DIY, lucruri ciudate pe care le fac în timpul lor liber și cel mai bun loc unde poți printa.


8. Studenții normali: ies la prânz,  se duc la shopping, se plimbă în parc, prin baruri și alte locuri de genul de pus pe o listă.

Studenții la arte: Se duc la muzeu  pentru inspirație, iar pentru a se distra se duc acasă și lucrează la cele  6 proiecte pe care le au de prezentat.


9. Studenții normali: cumpără caiete de vreo 3 lei bucata.

Studenții la arte: cumpără schetchbook-uri de vreo 50 de lei bucata pentru fiecare curs. Serios, din ce este făcută hârtia aia?


10. Studenții normali: folosesc foarfeca pentru a lucra la proiecte sau a confecționa diferite lucruri.

Studenții la arte: trăiesc cu frica că ar putea să-și taie un deget. Așa că, ei folosesc un scapel, ceea ce le ușurează munca.Sursă articol: Thought catalog

Sursă poză: NYU Galantin