1

Gata cu stresul, gata cu învățatul până dimineața! S-a terminat sesiunea și e timpul să revii de unde ai plecat. Acasă, în sânul familiei tale care te așteaptă cu dor și nerăbdare, este locul prielnic pentru recuperare, după sesiunea asta grea. Casa părintească poate fi considerată un SPA, deoarece ești răsfățat din toate punctele de vedere. Cand vii acasă, ai tăi nu mai știu ce să-ți ofere ca să simți că nu ești singur pe lume și nu mai știu cum să se comporte mai bine pentru ca puiul lor să fie mulțumit și fericit. Dar, pe lângă toate astea, tu simți că acasă este Raiul pe pământ din următoarele motive:

1. Nu mai ești un bibelou. Nu mai trebuie să faci liniște deplină în cameră atunci când doarme colegul. Acum ești doar tu și poți face absolut tot ce dorești la orice oră din zi și din noapte . Acasă poți renunța pe deplin la statutul de bibelou...

2. Fără acorduri sau strâmbat din nas. S-a terminat cu cerutul permisiunii de a aduce pe cineva în cameră. Acum poți aduce la tine în cameră pe cine vrei, oricând vrei, fără a duce grija că vei deranja pe cineva.

3. Adio țurțuri la nas! În sfârșit poți vorbi la telefon în tihnă sub plapuma cea mult călduroasă.  S-a sfârșit cu ieșitul pe balcon în miezul iernii pentru sta de vorbă cu prietenii. Asta doar pentru câteva zile, dar în astfel de cazuri sunt bine-venite.

4. Cada. Sătul de duș poți, în sfârșit, să faci băi lungi și relaxante în cadă. Nimic nu se compară cu adormitul in cadă.

5. Patul de acasă... Ce dor... Se întreabă ai tăi dacă tu pierzi toate nopțile la cămin de poți dormi atât de mult când vii acasă. Nope, doar ai sentimente sincere față de patul tău.

6. Somnul de frumusețe. Iată că a venit timpul în care sunt zero șanse să-ți strici somnul de frumusețe. Acum poți fi frumos/ă în fiecare zi. Asta da bucurie!

7. Calea luminată. A venit timpul să vezi și tu drumul spre toaletă. Aprinde toate luminile chiar acum, nu trezești pe nimeni!

8. Mâncarea mamei. Este, fără doar și poate, cea mai bună! Mereu când te întorci la facultate, te întrebi: oare cu câte kilograme în plus îți faci apariția în fața colegilor?

9. Șotron? Prietenii din copilărie pe care îi revezi după foarte mult timp sunt cea mai mare bucurie. Când ești acasă, te bucuri de timpul petrecut cu ei. Când ești la facultate, ți se face dor...

10. Liniștea deplină. Cât de mult ai visat la momentul ăsta... În sfârșit ai parte de ea: până  și bâzâitul insectelor dispare atunci când te reîntorci acasă.

Știm că trăiești intens clipa de a fi din alături de ai tăi și știm că trăiești și mai intens clipa de a te întoarce la SPA-ul tău din provincie. :)

Autor: Lorena Teacă

Sursa foto aici