1

E greu să crești și mai ales e greu să te maturizezi.  Ne obișnuim să facem aceleași lucruri și ne place să trăim în zona noastră de confort, dar asta e doar o scuză.  Ca să putem crește trebuie să învățăm să trecem prin perioade bune și mai ales prin perioade negre.  Când descoperim ceea ce contează cu adevărat și lucrurile se schimbă, doar atunci, cu trecerea timpului,  într-adevăr creștem.


1. Este normal să greșești, iar când o faci fii sincer și recunoaște 

Să treci peste orgoliu și să recunoști că ai greșit te va face să te simți liber, ușurat și nu în ultimul rând unul din cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru tine. Nimeni nu e perfect,  folosește asta ca pe un avantaj.

2. Nu te mulțumi cu un răspuns pe care nu-l înțelegi

Aici e momentul în care ”de ce?” devine prietenul tău cel mai bun.

Nu ai primit acel internship?   Nu știi de ce prietena te-a părăsit? Nu înțelegi de ce colegul tău de apartament nu mai vrea să locuiască cu tine? Întreabă de ce și învață din răspuns ca pe viitor să acționezi mai bine.

3. Minciuna are picioare scurte

Da, este amuzant să ții un secret micuț doar pentru tine sau să oferi câteva minciuni cusute cu ață albă. Apoi când vei realiza că amuzamentul este doar pentru tine și mai ales când minciuna se află, lucrurile nu vor mai fi așa roz. Învață să îi respecți pe cei de lângă tine.


4. Când cineva are încredere în tine sau nu

Încrederea nu se câștigă ușor. Dacă cineva are încredere în tine, respectă acest lucru și privește-l ca pe o onoare.  Iar dacă cineva nu are încredere în tine, începe prin a-ți pune câteva întrebări  ”E cazul că încerc să recâștig încrederea acestei persoane?” sau ”Ce lecție pot învăța din această situație?”.


5. E mai bine să îți ceri scuze decât să ceri voie

Vrei un piercing în nas, vrei să te muți în altă parte sau orice alt lucru ce ar putea să îți supere părinții, prietenii sau partenerul,  well just do it.  Oricât de mult aceste persoane contează pentru tine și contribuie în viața ta, până la urmă tu ești cel care o trăiește.  Fă ceea ce vrei și ceea ce simți că este bine pentru tine, cere-ți iertare după ce ”răul” a fost făcut.


6. Părinții tăi sunt tot oameni

 Repetă acest lucru până când vei înțelege că nu sunt doar un suport (material, emoțional sau de orice altă natură) pentru tine, ci sunt oameni cu sentimente și trăiri și trec prin viață încercând să-ți ofere ție tot ce este mai bun. Au făcut sacrificii, au iubit, au pierdut, au trăit și cel mai important, ei deja au fost unde ești tu acum.


7. Toți oamenii urăsc ceva la ei

O colegă își ura nasul, alta coapsele.  Aspectul fizic este doar fizic și nu te va defini niciodată. Fiecare trebuie să învețe să își iubească propriul corp.

8. Pierderile te vor învăța să apreciezi ceea ce ai

Când pierzi pe cineva drag înveți să îi apreciezi mai mult pe cei din jur, de exemplu după ce bunicii părăsesc lumea asta, abia atunci vei reliza câte te vor fi învățat și câte sfaturi ți-au dat fără să le fi urmat.  Vei începe să te uiți la viață cu alți ochii și să apreciezi tot ce ai în jurul tău. Pirederile până la urmă sunt  benefice, ne învață tot cea mai importantă lecție de viață: apreciază ceea ce ai.

9.Asumă-ți riscuri și nu te abține

Gândește-te la lucrurile pe care le-ai făcut și te-au definit ca persoană. Pune-ți întrebarea ” Dacă nu aș fi făcut asta, totul ar fi diferit.” Șansele vin cu riscuri. Așa că asumă-ți riscuri, ia șansele care ți se oferă.  Nu trebuie să ai toate răspunsurile la toate întrebările pe care viața ți le aruncă.


10. Crede că tot ceea ce se întâmplă se întâmplă cu un motiv bun

Fie că nu ai obținut job-ul pe care îl doreai sau faptul că vrei să te muți departe de orașul natal și de toți  prietenii tăi.  Chiar dacă pe moment pare că nu are niciun sens ceea ce s-a întâmplă pe moment, după un timp vei înțelege de ce unele lucruri s-au întâmplat exact așa cum se întâmplă.


11.Prietenul cel mai bun... Te poate răni

Când renunți la prietenii vechi din copilărie și mai ales la prietenul cel mai bun e un moment dificil prin care vei trece inevitabil.  Chiar dacă la început pare greu și o să te tot gândești la momentele petrecute și toate tâmpeniile pe care le-ați făcut vine și momentul în care realizezi că o persoană te ține mai mult pe loc. Până la urmă toată lumea te rănește și nu poți fi loial cuiva în fiecare zi și în fiecare moment. Așa că, unele prieteni au și un sfârșit și este în regulă.


12.Vopsește-ti părul sau schimbă-ți stilul

Fă tot ce vrei să faci ca să te simți bine în pielea ta și ce te face să ai încredere în tine.13.Uneori e bine să lenevești

În unele zile e în regulă să stai să-ți faci ordine-n gânduri, să îți treacă răceala sau doar să stai în pat și să te uiți la seriale.


14. Sexul este ceea ce te definește

Adică este 2015 nu este nevoie să te salvezi pentru Prințul pe cal alb, dar dacă o faci e un lucru foarte cool. Sexul este relativ și mai ales relativ față de valorile tale. Nu te compara cu ceilalți.


15.Poți să-ți plănuiești să câștigi un Premiu Nobel, dar nu trebuie să se întâmple mâine

Uneori visele tale pot fi atât de mari încât par de neatins uneori.  Nu contează ce îți dorești să obții,ci ceea ce trebuie să ții minte este că trebuie să fii dedicat obiectivului și să fii conștient că va necesita multă muncă și timp.


16. Fiecare pas, este un pas important

 Sunt lucrurile mici ce se contează pentru planul întreg.

17. A ierta pe cineva nu te face slab, iar a scoate pe cineva din viața ta nu te face indiferent

A ierta pe cineva înseamnă că tu ești mai puternic decât egoul tău. Desigur, sunt câteva situații în viață în care iertarea pare imposibilă. Dar îți ia mai multă energie să stai supărat pe cineva decât să lași lucrurile să treacă de la sine. Pe de  altă parte, unii oameni nu merită să le mai oferi vreun cuvânt sau timp, lasă-i să înțeleagă ei înșiși lucrurile astea. Tu trebuie să faci diferența dintre acestea două categorii de oameni.

 

18. Cheltuie-ți bani pe excursii

Poate că trebuie să sacrifici câteva ieșiri sau bani de dat pe outfit-urile noi apărute în vitrinele magazinelor, dar merită efortul. Nu vei regreta deloc momentul în care te vei relaxa pe o plajă însorită alături de prieteni , bând vin și pălăvrăgind despre restul vieții voastre.

19. Este doar treaba ta cine vrei să fii

Nimeni n-o să te ia de mână și o să te îndrume în viață. Este propria ta călătorie și fiecare lucru pe care îl faci este doar decizia ta.  Nu lăsa ca trecutul tău să-ți afecteze viitorul și nu lăsa prezentul să te oprească din a face unele alegeri.


20.Ce cred alții despre tine nu e treaba ta

Tu trăiește-ți viața, iar opiniile celorlalți nu vor fi niciodată mai mult decât opinii. Acestea nu te definesc și nici nu trebuie să conteze.21.Iubește-te pe tine înainte să iubești pe altcineva

Aceasta este cea mai importantă lecție pe care o poți învăța. Să înveți să te iubești și să te accepți cu toate defectele și tot ce te definește pe tine.  Observă-ți toate obiceiurile și ce îți place și ce nu îți place să faci,  acestea sunt lucrurile ce te fac pe tine să fii tu. Când vine vorba să iubești pe altcineva va fi momentul în care el/ea te va face să te ridici ca persoană nu să te definească.


Sursă Poză: ELITE DAILY

Sursă Articol: ELITE DAILY