1

Toți facem greșli și asta este frumusețea vieții, dar unele greșeli pot fi evitate, iar pentru a avea o experiență cât mai plăcută în facultate încearcă să vezi dincolo de barierele mentale impuse de tine.

Aici sunt 3 greșeli pe care toți studenți le fac, dar pot fi corectate pe parcurs.


1. Managemenetul timpului- Nu vă închipuiți că vreun student stă bine la acest capitol. În niciun caz. Chiar și cei mai buni studenți, cei mai pregătiți sau cu un rol important în vreo asociație studențească tot au un orar haotic. Asta se întâmplă pentru că orarul cursurilor este unul ce trebuie respectat, însă celelalte responsabilități și dorința de a te „relaxa” sunt atât de mari încât după vreo două luni de fugit de la facultate la sediul asociației și poate la vreun job part-time o să ajungi să dai pe la facultate doar la vreun curs două unde prezența este obligatorie.

2. Oprotunitățile din facultate- Multor studenți le este teamă să încerce să experimenteze și să profite de faptul că sunt studenți. Iar aici intră programele Erasmus, conferințe, workshop-uri, oferte de job-uri sau programe și proiecte promovate de asociațiile studențești. Nu lăsa studenția să treacă pe lângă tine fără să profiți din plin de astfel de oportunități.

3. Drepturile- Știți studenții aceia care sunt tot timpul nemulțumiți? Că examenul a fost prea greu, că nu au înețeles ce au făcut, că nu au intrat în examen pentru că nu au avut destule prezențe, de ce proiectul nu are mai multe explicații. Iau totul de-a gata și nu înțeleg că facultatea e un privilegiu și nu o experiență menită să le servească fără să depună vreun efort. Au idei preconcepute cum trebuie să decurgă un curs, au crescunt într-un anumite mediu unde erau în centrul atenției. Ei încă nu au capacitatea de a înțelege că facultatea nu este liceu, iar cine e tati nu contează. Ești în facultate să înveți și să te pregătești pentru ceea ce urmează să profesezi, nu să te dai jos dintr-o mașină 4x4 ultimul răcnet și nici haine de firmă, dacă le ai bravo ție, dar nu încerca să te impui astfel, mai bine te-ai impune acordând atenție cursurilor și profesorilor pentru că nu le știi pe toate și sigur ai ceva de învățat.


Sursă foto