1

3 motive pentru care merită să te duci la o facultate departe de casăUna din cele mai mari decizi pe care trebuie s-o iei după terminarea liceului este facultatea pe care vrei să o urmezi. Unii dintre noi sunt deiciși cu mult înainte să intre la liceu, alții se schimbă după cum bate vântul, iar cei mai mulți aleg facultatea ce le oferă confortul de a nu se deplasa de acasă. Așa că, mulți dintre studenți îți aleg o facultate situată cât mai aproape de casă. Motivele pentru care fac o astfel de alegere sunt: fie încă nu se simt destul de maturi să trăiască pe cont propriu și încă au nevoie de părinți, fie vor să țină legătura cu prietenii vechi sau au o relație stabilă.

 

Privind în perspectivă, să alegi o facultate aflată la celălalt capăt al țării poate fi o experiență unică și palpitantă, dar terifiantă.

 

Iată trei motive pentru care merită să te duci la o facultate departe de casă:

 

  1. Șocul cultural

 

Mulți dintre noi știu că fiecare regiune a țării are accentul specific, regionalisme și tradiții bine întipărite în mentalitatea oamenilor. Dar să trăiești în acea atmosferă și să vezi cum reacționează oamenii, ce ritm de reacție diferit au față de cei din orașul tău natal și cât de diferit se comportă și gândesc, e șocul cultural ce te ajută să îți depășești barierele mentale legate de unele stereotipuri și să devii mai sociabil.

 

  1. Distanța

 

Distanța este benefică. Bine, poate la început ești speriat sau încântat că în sfârșit ai libertatea pe care tu, încă adolescent, o visai încă dintr-a-X-a, dar distanța față de orașul tău natal este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla. Înveți să te adaptezi , iar atunci când nu cunoști pe nimeni înveți să citești oamenii, să creezi legături noi și să iei propriile decizii. O situație care te face să te simți mic, de fapt, este o situație care te ajută să crești.

 

  1. Riscurile

 

Să îți asumi riscuri, în perioada liceului se rezuma la decizia de a chiuli de la ora de istorie să te duci la o cafea sau să ieși cu fostul prieten al prietenei tale, însă odată ce ajungi să trăiești pe cont propriu într-un oraș nou, unde nu cunoști pe nimeni ajungi îți dezvolți abilitățile de leadership. Vei ajunge să-ți înfrângi timiditatea și îți vei dezvolta skill-uri pe care în liceu nici nu visai că le puteai avea. După cel puțin 3 ani în care vei ajunge să îți asumi riscuri și să te descurci pe cont propriu o să realizezi cât de mult te-ai dezvoltat ca persoană și cât de bine te cunoști pe tine însuți.

 

Sursă foto