1
Când vine vorba de învățat, fără excepție apare ceva mai bun de făcut sau ceva care să te întrerupă. Trebuie să faci curat, Facebook-ul e plin de postări interesante și glume bune, în lume se întâmplă tot felul de lucruri, iar știrile devin o prioritate, îți suni toată familia și le spui că ai puțin răgaz și ai profitat să-i suni. Apoi te doare capul, burta, ți-e rău, ți-e somn, trebuie neapărat să dormi puțin pentru că altfel nu vei reuși să înveți. Nu are rost să mai amintim serialele sau nu știu ce film din 82 la care în mod normal nu te-ai fi uitat, dar acum chiar ți se pare un film bun.
Oare de ce nu poți învăța?


1. Pentru că tu ai impresia că sesiunea este totuna cu vacanța

Asociezi statul acasă ca să înveți cu statul acasă degeaba. Vezi? Aici greșești. Nu te mai gândi că ești acasă și că poți dormi până la prânz. Trezește-te devreme, apucă-te de învățat și îți vei permite și o mică pauză la prânz.


2. Pentru că înveți în pat

Știu, tu înveți bine stând în pat, iar la birou chiar nu te poți concentra. Încearcă totuși să înveți la birou și, dacă se poate, nu în camera în care dormi. Creierul face ce-l pui tu să facă, dar dacă tu l-ai obișnuit să doarmă atunci când stă în pat, atunci el va înțelege că e timpul să doarmă. În schimb, creierul știe că biroul este făcut pentru muncă intelectuală, iar el va ști că trebuie să dea tot ce e mai bun.


3. Pentru că înveți cu Facebook-ul deschis

La care putem adăuga WhatsApp, Instagram, Twitter, Snapchat etc. Desigur, trebuie să discuți cu colegii, vă consultați, vă ajutați, totul în scop didactic. De fapt, voi nu faceți decât să blestemați în grup materia, sesizați greșeli gramaticale în suportul de curs, înjurați profesorul și faceți glume pe seama lui. E drept, cele mai bune glume acolo se fac, dar mai uită-te și la ceas din când în când.

Sesiunea este cea mai stresantă, amuzantă, provocatoare și studențească parte a facultății. E plină de întâmplări și de amintiri frumoase, dar bine ar fi să treci cu bine de ea. Învață din timp ca să poți mulțumi Providenței pentru puiul de somn pe care ți-l vei permite cu o zi înainte de examen. Du-te să înveți la bibliotecă. Acolo este mediul special creat pentru învățat, este liniște deplină, tu ai în față doar cartea și caietul, deci nu prea ai altceva de făcut. Oricât ai vrea tu să nu înveți, tot vei învăța în lipsă de altă ocupație.
Încearcă să-ți imaginezi cum va fi dacă nu vei lua examenul. Gândește-te la lucrurile care te-ar afecta pe tine în mod direct, la lucrurile care contează pentru tine. Așa vei rămâne motivat și îți vei stoarce și ultimele puteri ca să înveți și să te vezi scăpat.

Încă puțin și e gata și sesiunea asta! :)

Sursa foto: Studentpenet.ro