1

Dacă ești încă la liceu, atunci cu siguranță ai auzit colegi sau prieteni vorbind despre cât de mult își doresc să înceapă facultatea. Îmi amintesc când îmi făceam și eu planuri de facultate cu prietenii acum doi ani. Cu toții abia așteptam să terminăm liceul, să luăm BAC-ul și să intrăm la facultatea pe care ne-o doream. Pentru cei care nu sunt așa entuziaști să înceapă facultatea sau pentru cei care nu au început încă să se gândească la asta, iată mai jos o listă cu motivele pentru care facultatea e super!

Nu vei mai locui cu părinții
Și sunt sigură că asta aștepți cel mai mult. Nu există persoană care, la un moment dat, să nu se plângă despre ce nasol e că părinții te bat atât la cap, ba să înveți, ba să mănânci, ba să nu întârzii prea mult în oraș și tot așa. Tocmai de aceea, cel mai des întâlnit motiv printre viitorii studenți este Abia aștept să stau singur! Ai grijă însă, pentru că după ceva vreme o să îți fie dor să fii acasă. De ce? Pentru că acolo nu trebuia să îți cumperi și să îți faci tu de mâncare, pentru că nu trebuia să speli vasele după fiecare masă și nici nu trebuia să faci curățenie...

Un nou oraș, o nouă experiență
Dacă facultatea la care vrei să vii este în București și orașul din care provii este unul mai mic și plictisitor, atunci sigur știi la ce mă refer. Faptul că urmează să începi facultatea este alimentat și de ideea că Bucureștiul este un oraș foarte mare și în care nu te poți plictisi. Dacă în liceu, toată distracția consta în a ieși în weekend într-un pub, în Capitală sunt multe alte lucruri de făcut, cum ar fi să mergi la film, la concerte, la teatru, să te plimbi prin parcurile imense sau chiar să pierzi timpul pe la vreo cafenea drăguță. Partea super e că nu o să devină plictisitor prea repede, pentru că ai de ales dintre o multitudine de variante!

Libertate, frate!
Și nu doar pentru că nu mai locuiești cu părinții. Dacă la școală trebuia să te trezești cu noaptea în cap zi de zi, facultatea e cea mai bună perioadă de a-ți reface somnul. Pentru că la liceu nu puteai să lipsești foarte mult, însă la facultate nu toți profesorii îți vor cere prezență obligatorie, iar în multe cazuri poți fi sigur că nu contează dacă lipsești sau nu, pentru că oricum profesorul nu va observa dacă ești prezent la un curs la care oricum merg zeci de studenți. Așa că, poți răsufla liniștit înainte de a te culca seara, pentru că știi că nu e obligatoriu să pui alarma să sune a doua zi dimineață.

Etichetele nu mai contează
Ceea ce în liceu era o problemă catastrofală, nu? Deoarece erau puține clase și toată lumea cunoștea pe toată lumea și sunt sigură că toți erau catalogați drept cineva. Tocilarul, ciudata, loserul și așa mai departe. La facultate, nimănui nu îi pasă că nu ești îmbrăcat cu haine din ultima colecție de la Zara, că îți place să asculți heavy metal, că îți petreci tot timpul liber jucându-te pe calculator. La facultate poți fi tu însuți fără teama că ceilalți vor crede că ești un ratat, pentru că oamenii sunt foarte prietenoși și pentru că, în atâtea sute de studenți, e imposibil să nu găsești persoane care să aibă aceleași gusturi ca tine.


Autor: Denis Elena Nicolae
Sursă poză aici