1

Dacă ți s-a părut dificilă perioada de după terminarea liceului, ei bine, află că se poate mai rău. După ce termini facultatea  este și mai greu. Scuza cu “nu pot să mă angajez, am programul încărcat la facultate” s-a dus.

Bine ai venit în lumea reală, unde trebuie să-ți câștigi banii de bere și să-ți plătești singur chiria.

Noii licențiați trebuie să recurgă la ceea ce englezii numesc “networking”, adică o creștere a rețelei de cunoștințe, pentru a te ajuta să te dezvolți profesional.

Iată patru metode prin care îți poți crește rețeaua de contacte:

1. Folosește-te de cunoștințele tale care au absolvit o facultate din același domeniu

Ei te înțeleg cel mai bine și practic sunt ca o familie extinsă pentru tine. Cei care au absolvit înaintea ta sunt, de cele mai multe ori, bucuroși să te ajute, deoarece și ei au trecut prin ce treci tu acum.

În plus, ei au experiență și știu cum e să fii „tipul cel nou de la muncă”. Acum că au un job stabil, sunt bucuroși să ajute pe cineva care a absolvit aceeași facultate ca ei.

Fie că încerci să-ți găsești un loc de muncă, fie că vrei să înveți mai multe despre un domeniu anume, caută oameni din profesia ta și împrietenește-te cu ei.

2. Uită de Facebook; noua ta platformă este LinkedIn

Facebook-ul era instrumentul perfect de a-ți găsi prieteni în liceu și facultate, dar perioada aceea s-a terminat. Acum poate ai un job și alte responsabilități, așa că nu mai ai atât de mult timp de pierdut.

LinkedIn-ul este perfect pentru a găsi locuri de muncă și oameni din domeniul tău de activitate. Obișnuiește-te să intri periodic și vei vedea că poți găsi mereu noi oportunități pentru a-ți urma scopurile profesionale.

3. Mergi la întâlniri de grup și work-shop-uri

Grupurile cu care te întâlnești fizic sunt o metodă și mai bună de a-ți lărgi rețeaua de cunoștințe. Poți sta pe LinkedIn toată ziua, însă nimic nu poate înlocui prezența fizică. Du-te la evenimente, întâlnește oameni, n-ai nimic de pierdut.

4. Explorează orașul! Nu știi pe cine poți întâlni.

Când intri pentru prima dată în câmpul muncii, este foarte ușor să te lași purtat de val și să uiți să uiți să te și relaxezi.
Oricât de mult ai vrea să reușești, nu uita să îți iei destul timp liber încât să privești în jur, să îți cunoști și vizitezi orașul sau țara. Este o metodă foarte bună de a cunoaște nu doar locuri, ci și oameni noi.Sursa foto: Elite Daily
Sursa articol: Elite Daily