1
Dacă te gândești să-ți deschizi propria afacere chiar din timpul facultății, află că unii dintre cei mai bogați oameni din lume au început așa, printre care Mark Zuckerberg și Bill Gates.
Deși poveștile lor sunt încurajatoare, este greu să începi de la zero, fapt pentru care majoritatea studenților visează să se angajeze în companii de renume.

Trebuie să știi clar care îți sunt obiectivele și să lupți pentru ele. Iată câteva sfaturi pentru micii antreprenori:

1. Fii dispus să renunți la timpul tău liber

În timpul studenției, tinerii preferă să își folosească timpul liber pentru a se uita la seriale, pentru a ieși cu prietenii sau pentru a citi. Dacă ești dispus să renunți la toate acestea pentru a lucra la ideea ta de afacere, atunci ești pe drumul cel bun.

2. Nu îți ține ideea doar pentru tine

Ideile pot fi furate, însă dacă vrei ca aceasta să prindă contur, nu fi secretos. Este indicat să ceri mereu feedback și ajutor. Nu te limita doar la sprijinul cunoscuților, mergi la oameni cu experiență în domeniu, majoritatea vor dori să te ajute pentru că și ei s-au aflat, la rândul lor, în această situație.

3. Încearcă să te adaptezi la orice situație

Oricât de inovativă ar fi ideea ta, produsul sau serviciul tău poate evolua într-o direcție neașteptată. Asta nu înseamnă să accepți orice sfat primit de-a lungul timpului, uneori trebuie să îți urmezi și instinctul pentru a rezolva o problemă.

4. Fii dispus să muncești din greu fără rezultate rapide

“Dacă îți pornești o afacere, nimeni nu va ști de tine pentru o perioadă bună de timp”, spune Jeff Carelton, fondatorul Carelton Energy Consultant și Heatwatch, o firmă care ajută proprietarii clădirilor la reducerea consumului de energie. Este frustrant să nu obții rezultate rapide, asta deoarece trăim în era “Vreau asta acum”. Însă pasiunea pentru ceea ce faci este cea care te va tine motivate să continui.


Sursa articol: Elite Daily
Sursa foto: Elite Daily