1

În sfârșit s-a terminat sesiunea! Chiar dacă ai terminat cu examenele, poate ai mai avut de făcut proiecte sau de trimis eseuri, dar, în mod oficial, sesiunea s-a încheiat. Sunt sigură că unul dintre lucrurile pe care le-ai spus cel mai des în aceste săptămâni a fost: Abia aștept să treacă sesiunea! Iată că acum a trecut și ai în sfârșit timp pentru tine. Mai jos sunt câteva idei despre cum îți poți petrece această binemeritată vacanță.

Vizitează-ți părinții
Aici depinde foarte mult și de ce fel de persoană ești. Eu am prieteni care pleacă acasă imediat ce prind ocazia, parcă vor să scape cât mai repede de București. Dar sunt și persoane cărora le place să rămână aici, să își petreacă timpul liber plimbându-se prin parcuri sau prin mall-uri sau pur și simplu să iasă la o bere cu alți colegi. Indiferent de tipul de persoană care ești, gândește-te totuși că și părinților tăi le este dor de tine, mai ales dacă n-ai mai fost acasă de la Crăciun. În plus, când a fost ultima oară când cineva ți-a făcut toate poftele?

Urmărește un sezon întreg dintr-un serial într-o singură zi
Poate că asta nu sună prea interesant pentru multe persoane, dar pentru cele care preferă să își petreacă timpul liber relaxându-se acasă, acest lucru e un vis. Mai ales după sesiune, când nu te prea puteai uita la seriale deoarece te simțeai vinovat că nu înveți suficient și că pierzi timpul în fața calculatorului. Dar acum... lucrurile stau altfel, iar tu te poți răsfăța cu o zi întreagă de stat în pat cu laptopul în brațe, înconjurat de snacks-uri, uitându-te la un serial fără să te simți vinovat.

Road trip!
Ai o săptămână întreagă la dispoziție, așa că de ce să nu faci ceva ce sună foarte palpitant? Mai ales dacă nu vrei să pleci acasă în vacanță, asta e o idee pentru tine! O excursie nici nu trebuie să coste foarte mult. Poți să vorbești cu alți prieteni, colegi etc. și să aranjați un road trip amuzant. Dacă unul dintre ei are mașină, atunci restul nu trebuie decât să strângă niște bani de mâncare și băutură și sunteți gata de drum! Cât despre dormit, ce alternativă mai bună decât cortul? Asta dacă nu preferați să dormiți în mașină, desigur...

Citește o nouă serie de cărți
Pentru iubitorii de cărți, săptămâna asta înseamnă multăăă relaxare. Dacă în sesiune te-ai săturat să citești manuale, cursuri și notițe, unei cărți nu îi vei spune nu cu siguranță. Poți, spre exemplu, să te plimbi prin librăriile enorme din București și să analizezi rafturile dacă nu știi ce să citești, sau chiar să te oprești să răsfoiești o carte dacă nu îți permiți să dai banii pe ea. Indiferent că te atrage stilul fantasy, SF sau romance, este puțin probabil să nu găsești ceva care să-ți placă. În cel mai rău caz, poți apela la internet pentru a găsi sugestii potrivite pentru tine.

Dă o petrecere
Ultimul lucru de pe listă, dar cu siguranță nu cel mai puțin important. Este foarte probabil ca, după sesiune, gândul să îți zboare imediat la o petrecere. E de înțeles că vrei să te răsplătești pentru efortul depus la examene sau că vrei pur și simplu să te destinzi după o perioadă de stres. Așadar, nu mai ezita! Pune mâna pe telefon și sună-ți colegii sau prietenii, pentru că îți garantez că nu ești singurul care are chef de o petrecere. În cămin, în garsoniera sau apartamentul unui coleg, chiar nu contează. Contează doar ca fiecare să vină cu chef de muzică și dans, iar petrecerea voastră va ieși ca la carte. Nu uitați să aduceți fiecare câte ceva de băut sau de ronțăit!

Autor: Denis Elena Nicolae

Sursă foto aici