1

Cu toții am fost la un moment dat sau încă suntem studenți. Această perioadă e una dintre cele mai frumoase din viață, cu avantajele și dezavantajele sale. De câte ori nu ai ieșit la o bere cu prietenii și ai râs de poveștile de cămin sau chiar la poveștile fiecăruia? Fie că stau la cămin sau în chirie, sunt studenți la ASE sau la Universitate, iată 5 lucruri valabile pentru toți cei care sunt încă pe băncile facultății!

1) Oricât timp ai avea, nu e niciodată de ajuns 
Să faci temele, să citești cursurile, să lucrezi la proiectul pentru sfârșitul săptămânii, să treci pe la bibliotecă pentru cartea aia de care ai nevoie la examen sau să o suni pe bunica să îi spui că ai terminat borcanul de gem pe care ți l-a trimis. Nu ai timp pentru nimic din toate lucrurile astea și totuși, tot ceea ce faci e... să mergi la cursuri.

2) Banii se termină când ți-e lumea mai dragă
Indiferent că stai la cămin sau în chirie și indiferent de suma pe care o primești de acasă, niciodată nu îți ajung banii. Poate că ai văzut o geacă super mișto în drum spre facultate, poate că într-o seară te-ai săturat să mănânci zacuscă de la mama și ți-ai comandat o pizza sau poate colegii de cameră și-au făcut un obicei din a bea o bere în fiecare seară și te-au invitat și pe tine. Cel mai rău e atunci când rămâi fără bani chiar dacă nu îți cumperi nimic și nu ieși nici la bere, tocmai pentru a economisi bani!

3) Weekend-urile sunt făcute pentru somn
Sunt zile în care nu ai timp să faci nimic în afara cursurilor și zile când ieși cu prietenii seară de seară. Un lucru e sigur, în timpul săptămânii nu ai timp niciodată să te odihnești. Nici măcar noaptea, pentru că atunci trebuie să înveți și ai de povestit cu colegii de cameră despre ce lucruri prostești făceați în timpul liceului. Tocmai de aceea, atunci când în sfârșit vine weekend-ul și prietenii te invită în oraș, le spui că ai de învățat, îți închizi telefonul și te culci.

4) Seminarul de la 8 dimineața
E ca un blestem. Pentru că ești obosit, pentru că stai la o oră distanță de facultate și pentru că, dacă întârzii, profesorul nu te mai lasă să intri. Îți amintești cu gust amar primul seminar din an când ai plecat din timp să nu întârzii, ai luat metroul greșit și ai pierdut și RATB-ul, doar ca să ajungi cu 5 minute întârziere și să afli, că profesorul nu vine la seminar saptămâna aceea, deoarece e la o conferință în străinătate.

5) Te apucă hărnicia fix în sesiune
... și nu când vine vorba de  învățat. Când nu ai chef de învățat, îți dai seama dintr-o dată că nu ai mai făcut de mult curățenie, că e timpul să înveți o nouă rețetă, că nu mai ai nimic de mâncare și trebuie să faci cumpărături. Ba chiar îți faci timp să o suni, într-un final, pe bunica ca să o întrebi de sănătate.

Cu toate acestea, studenția îți place mult și, pe măsură ce trece timpul, îți dai seama că te distrezi chiar bine cu colegii și că îți plac și experiențele trăsnite din cămin și devii nostalgic când realizezi că ești deja anul trei și aproape ai terminat facultatea.

Autor: Denis Elena Nicolae
Sursă foto: Poza 1Poza 2