1

Vacanța s-a terminat, sărbătorile au trecut, iar tu te întorci la facultate fără prea multă tragere de inimă deoarece, pe lângă faptul că afară e frig, iar circulația este îngreunată din cauza fenomenelor extreme, urmează cea mai urâtă perioadă din viața de student: sesiunea. Îți spui constant că ai timp suficient să le faci pe toate: proiecte, prezentări și eseuri înainte de a începe examenele. Însă timpul trece prea repede și te vezi ajuns în sesiune mai repede decât ți-ai fi dorit. Așadar, iată cinci lucruri pe care toți studenții le fac în sesiune!

Îți faci un program de învățat pe care promiți solemn că îl respecți
Însă oricât de multă bunăvoință ai avea, nu reușești. Pentru că îți dai seama brusc că ai mai mult de învățat decât credeai sau pentru că intri în panică și vrei să înveți cât mai repede la toate materiile și, astfel, te abați de la program încercând să rezolvi cât mai multe lucruri deodată. Pe lângă toate acestea, colegii de mai sus s-au hotărât să dea o petrecere la care ai fost invitat și te gândești că ar fi urât din partea ta să îi refuzi...

Îți promiți că nu vei dormi până târziu
Și cu toate astea, oboseala te ajunge din urmă imediat și, oricât de mult ai încerca, învățatul parcă aduce cu el un pui de somn zdravăn. Ba mai mult, după câteva zile de sesiune, ești atât de obosit, încât nici nu mai auzi când sună alarma și te trezești cu două ore mai târziu decât ți-ai propus, după care te panichezi că te-ai abătut de la program și că nu vei mai avea suficient timp să înveți pentru examenul de mâine.


Ai spor la curățenie 
Indiferent că stai la cămin sau în chirie, asta se întâmplă în fiecare sesiune. Te așezi la birou înarmat cu foi, markere și toate cursurile, îți faci scheme și notițe timp de o jumătate de oră, după care îți dai seama că meriți o pauză. Și, pentru că în sesiune ai face orice, numai să nu înveți, te gândești că nu ai mai făcut de mult curățenie. Hainele sunt aruncate peste tot, pe jos nu e măturat, iar în frigider ai mâncare expirată de o lună. Îți spui că nu poți să înveți în tot haosul ăsta, așa că pui mâna pe mătură și te apuci voios să faci curățenie, fericit că ai scăpat de învățat timp de câteva ore.


Începi să urmărești un nou serial
Colegul de cameră îți spune entuziasmat că a auzit despre un nou serial mișto și te asigură că ar fi pe gustul tău. Tu încerci să reziști tentației, dar parcă te-ai săturat să stai numai cu nasul în cărți și, culmea, chiar voiai să te uiți la un nou serial, dar nu știai la care. Așa că, fără prea mult efort din partea colegului de cameră, îi accepți propunerea și începeți serialul, nu înainte ca tu să îți promiți că vei vedea un singur episod pe zi, după ce termini de învățat. Numai că serialul e prea captivant și te trezești că ați văzut un întreg sezon într-o singură zi și că... inevitabilul s-a produs: ai rămas în urmă cu învățatul.

Te plângi că ai prea mult de învățat
În sesiune, pierzi mai mult timp plângându-te că ai prea mult de învățat decât chiar învățând. Îți suni părinții în fiecare zi și, când te întreabă cum merge treaba, începi să te plângi că ai învățat toată ziua, că te doare capul și că te simți rău de la cât ai stat cu ochii în cărți, dar și că ești extrem de obosit. Iar atunci când părinții îți spun să o iei mai ușor, că sunt doar niște examene și că nu e un capăt de lume, răsufli ușurat că poți închide cărțile și lua o pauză fără să te simți prea vinovat. :)

Dar, toate trec, și până la urmă reușești să înveți, chiar dacă niciodată nu apuci să acoperi toată materia care ar trebui parcursă înainte de fiecare examen. Și 70% e bine în sesiune. Îți spui că nu contează ce se întâmplă, pentru că sigur vei reuși să iei examenele măcar la limită și, până la urmă, nu contează dacă rămâi cu vreo restanță pentru că știi cu siguranță că o vei lua la vară. În plus, cele mai amuzante povești de împărtășit cu colegii sunt cele despre cum ai reușit să îți iei restanța la unul dintre cele mai nasoale cursuri.

Autor: Denis Elena Nicolae
Sursă: Poză 1, Poză2Poză3