1

 

  1. Dobandesti cunostinte relevante in domeniul tau de interes

Aceste evenimente sunt o oportunitate excelenta de a completa teoria invatata la cursuri cu informatii actuale, impartasite de persone cu experienta, care lucreaza cu success in domeniu.

  1. Faci networking

Cunosti tineri cu aceleasi interese, iti creezi contacte si legi prietenii. Cu cat vei participa la mai multe evenimente (training-uri, workshop-uri, conferinte, competitii etc.), cu atat iti vei mari cercul de cunostinte.

  1. Intri in legatura cu oameni care lucreaza in domeniul pe care il studiezi sau in care vrei sa iti dezvolti o cariera

De obicei, aceste persoane sunt trainerii si speakerii. Fiindca esti la inceput de drum, ai nevoie de modele dupa care sa te ghidezi si astfel ai ocazia sa cunosti cat mai multi specialisti in domeniul tau de interes care sunt deschisi sa iti raspunda la intrebari, sa iti satisfaca orice curiozitate, sa iti povesteasca experienta lor si sa te indrume. De ce sa nu profiti?

  1. Poti obtine locuri de practica sau internship-uri

Sunt multe evenimente care iti ofera oportunitatea de a castiga un internship sau un loc de practica. De exemplu, la evenimentul „Cum sa ai SUCCES si sa iti iei un JOB in SOCIAL MEDIA” organizat de StudLife s-au oferit 2 programe de internship in cadrul agentiei GAP Advisors.

  1. Ai ce scrie in CV pentru inceput, daca nu ai experienta de lucru

Angajatorii cauta tineri care sunt interesati sa se dezvolte si care se implica in cat mai multe activitati. Participand la astfel de evenimente, dai dovada ca iti doresti sa inveti si sa acumulezi cat mai multa experienta.

 

Autor: Alexandra Corbu. Daca vrei sa citesti mai multe articole scrise de Alexandra, urmareste-i blogul personal: http://alexandracorbu.weebly.com/