1
Distracția nu este mai importantă decât facultatea, iar ziua nu ține loc de noapte! 
La vârsta studenției suntem parcă programați să rezistăm zi și noapte. Deși suntem conștienți că ar trebui să luăm o pauză de la acest epuizant stil de viață, nu o facem decât atunci când fizic nu mai rezistăm. Nu spun să renunți la viața ta boemă de student, spun să faci ceva constructiv cu ea! Uite de ce trebuie să mergi la facultate în loc să fii o pasăre de noapte:  
 

1. Scopul tău este devii un profesionist 

Nu uita că îți dorești un job în domeniul pe care-l studiezi, colegi care să-ți aprecieze munca, un șef care să te laude, ditamai salariul și o funcție pe măsură. Nu visezi cai verzi pe pereți, doar că trebuie să muncești la asta încă de pe acum. Salvează-ți câteva nopți și folosește zilele pentru scopul tău: învață, asimilează, mergi la facultate cu mintea pregătită pentru informații, citește, exersează cum poți. Fă toate astea ziua, chiar dacă ai impresia că funcționezi foarte bine noaptea.
 

2. La facultate afli chestii pe care nu o să ți le spună altcineva

Porcăriile alea plictisitoare pe care le spun bătrânii ăia la facultate se vor transforma în chestii pe care ți-ai dori să le știi. Informația te face puternic și important, iar acum este momentul să le știi pe toate. Cele mai tâmpite lucruri pe care le auzi la facultate îți vor fi folositoare cândva. Ridică-te din pat, ia o gură de aer și du-te la facultate, că-i mai bună decât toate! 
 

3. Socializare între oameni deștepți

Dacă stai la facultate nu înseamnă că pierzi toată distracția. Vei sta între oameni care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine, veți face glume inteligente despre domeniul vostru și mai ales, te vei împrieteni cu cei care-ți vor fi colegi, șefi sau în situația de a te ajuta cumva. Nici discuțiile cu profii, din pauza de țigară, nu ți se vor părea plictisitoare, din contră, vor face cât 10 cursuri și vor fi de-a dreptul savuroase. 
 

4. Oportunitățile apar la facultate

Dacă te duci la facultate, fă-o cu folos! Profesorii vă tot vorbesc despre oameni pe care îi cunosc și care caută pe cineva pentru ceva. Du-te oriunde! Practică, voluntariat, internship. Toate apar la facultate, iar tu nu trebuie decât să te implici. Cunoști oameni, te împrietenești cu ei, înveți, îți faci experiență, apoi apare un job pentru că ești bun, iar colegii te-au plăcut prea mult ca să se despartă de tine. 
 

5. Cafeaua dinaintea cursului este neprețuită

Momentele alea în care se stă afară, la cafea și la țigară, iar oamenii vin pe rând cu tot felul de povești și vești. Apoi toată lumea râde și discută despre curs, despre teme, apoi despre filme, cărți și, desigur, bârfe. Măcar pentru asta și pentru bucuria de a face parte dintr-un grup, du-te la facultate!
 
Nu spun să renunți la nopțile nedormite, cu petrecere, dans și distracție, spun doar să nu faci numai asta! 

Sursa foto: Kidspots.ro