1

Despărțirile sunt grele, mai ales de persoanele în care ai investit timp, dragoste, energie și dacă mai adaugi și amintirile câtorva momente rupte dintr-o comedie romantică, clar nu mai vrei să te desparți.

 

Lucrurile diferă de la relație de la relație și totuși, sunt momente în viața când chiar trebuie să spui stop și să o luați pe căi diferite.

 

  1. Când unul din voi a călcat strâmb

Ei bine, niciun om sănătos la cap nu ar mai investi și accepta să își petreacă timpul cu cineva care face asta mai ales, dacă se tot repetă. Pe lângă toată durerea provocată și lipsa încrederii care se va strecura imediat, relația aia fie că îi pui punct atunci, fie mai târziu, tot se va termina. Stresul pe care o să îl ai când nu e lângă tine și că e posibil să fie cu altcineva se va înzecii pe zi ce trece.  Și dacă te mai gândești și la duduia care îi tot dă like-uri sau tipul cu care tot flirtează prin comment-uri o să faci o criză de nervi cel puțin o dată la două zile.

 

  1. Când unul reprezintă un risc

Știm că relațiile duse la extrem sunt destul de mediatizate azi. De la seriale, filme, ziare și alte resurse de genul îți spun cât de tare e să ai o relație disfuncțională, încât ți se pare idilic să ai o relație dusă la extreme. Relațiile de genul nu sunt deloc sănătoase. Mai rău, dacă tu crezi că nu poți părăsi pe cineva care te rănește constant, te face să te simți inferior sau care are o problemă psihologică ori are vreo dependență de substanțe nocive și interzise, aplează la ajutor specializat.

 

  1. Relația la distanță

Well, I hate to burst your bubble, but that’s the ugly truth. Relațiile la distanță nu țin și nu, nu mă refer la cele în care vă vedeți aproape în fiecare weekend, ci cele care chiar sunt la distanță și vă vedeți doar ocazional. Să fim serioși, într-o relație la distanță toți patru sunt fericiți.*cough-cough*  Am văzut relația aceea ideală în care el e la celălalt capăt al lumii și ea încă îl așteaptă și sunt fericiți… Pentru o perioadă sau cel puțin asta cred ei.

Nu trebuie să renunți la cineva doar pentru că e la distanță, dar pune în balanță cât de mult sunteți dispuși să sacrificați și cum te simți în perioadele în care nu sunteți împreună. Relațiile la distanță sunt destul de greu de terminat, mai ales că voi credeți că sunteți foarte puternici împerună și ajungeți să comunicați zilnic doar prin diferite rețele de socializare. Dacă reușești să închei o astfel de relație, vei ajunge să descoperi că momentele moarte pe care le petreceai cu nasul în telefon și cu pozele primite și trimise cu ce haine se îmbracă la petrecerea de diseară la care tu nu vei ajunge, se vor materializa în momente în care chiar te poți bucura de viață și de realitatea care te înconjoară.

 

 

  1. Vrei lucruri diferite

Într-o relație sacrificiile sunt necesare ca să o faci să meargă, dar trebuie să faci diferența între sacrificiu și sabotaj. Dacă persoana de lângă tine nu te susține și nu te ajută să îți urmezi visurile și mai ales dacă râde sau te critică, e momentul ideal în care faci un pas înapoi și o iei pe alt drum. Până la urmă relațiile tot se termină, dar visul tău sau ceea ce-ți dorești să faci în carieră e mai presus de orice relațiie. Dacă te respectă, te va ajuta și mai te va susține, indiferent de cât de pueril și irealist este ceea ce îți dorești să faci.  1. Instinctul îți spune să pleci

Femeile au instinctul dezvoltat, e ca un al șaselea simț și, de obicei, îl folosesc în orice împrejurare, spre deosebire de barbați care merg mai mult pe logică.

Dacă tu chiar simți că ceva e în neregulă nu trebuie să eziți chiar dacă nu ai un motiv bine întemeiat și doar intuiția e cea care îți spune că e momentul să pleci. La finalul zilei tot tu decizi dacă te desparți sau nu, dar dacă vocea ta interioară nu te lasă în pace, probabil că ar fi bine s-o asculți. De cele mai multe ori se întâmplă exact ceea ce intuiția îți spune. Știm că e greu să ieși din confortul unei relații și mai ales să părăsești persoana lângă care ți-ai petrecut ultimele luni. Dar după ce vei reuși să treci peste, vei vedea că îți este mult mai bine single.

 

 

Sursă foto