1

Când pleci de acasă spre o nouă experiență și spre noi orizonturi tinzi să lași în urmă totul: familie, prieteni, rude, experiențele trecute și tot ce ține de fosta ta viață, dar după o perioadă petrecută departe de casă vei vedea cum totul se schimbă.


1. Vei experimenta unele din cele mai frumoase momente din viața ta cât și unele dintre cele mai grele.-Nu te gândi că nu vei întâmpina lucruri frumoase sau grele și mai târziu. Le vei întâmpina cu siguranță, dar în anii aceștia de formare prorpiu-zisă, momentele astea tinzi să le faci față singur, fără ca nimeni să te împingă de la spate. Este total natural să treci prin astfel de clipe și fie bune, fie rele tot vor trece într-un final.


2. După ce te 
stabilești
- la cămin, în chirie sau oriunde altundeva, îți va fi teribil de dor de acasă. La început pare o agitație continuă: party-urile din facultate, balurile, asociațiile studențești, ieșitul cu noii colegi, ieșitul cu foștii colegi, ai atât de multe de făcut încât abia mai ai timp să dormi. Ei bine, vine și momentul în care se așterne liniștea și ți se va face dor de casă cum nu ți-a mai fost niciodată.


3.Secretul de a trece prin studenție e să fii tot timpul ocupat- După cum am zis, petreceri, teme, ieșiri, intră într-o asociație studențească, ia-ți un job, bagă-te într-un internship, citește foarte mult, plimbă-te, experimentează. E timpul ideal să faci asta, pe lângă faptul că ești tânăr și plin de energie, nu vei mai avea niciodată luxul de a sta doar câteva ore în facultate și apoi să ai timp să faci tot ce vrei. Acum e cel mai bun moment.


4. 
Nu-ți vei întâlni cei mai buni prieteni în facultate
- sau dacă se întâmplă este foarte rar, și chiar dacă nu se întâmplă, este în regulă. Tu trebuie să fii sociabil și să ai câteva persoane cu care te înțelegi, pentru ca la proiectele de grup să nu te trezești singur. Iar cu timpul vei învăța că față de liceu, în viață și în relațiile de orice natură, contează mai mult calitatea decât cantitatea.


5. 
Intimitatea o să fie lucrul pe care ți-l vei dori cel mai mult
- Mai ales dacă stai la cămin sigur, sigur se întâmplă vreodată să stai la coadă după vreun coleg, doi la duș sau în alte situații și mai intimidante. Așa că, vei ajunge să faci duș dimineața foarte devreme când toată lumea doarme, ori seara târziu când toată lumea a terminat cu dușul.


6. Nu te poți baza pe ceilalți- Asta ar trebui s-o știi deja. Nici în liceu la vreo petrecere unde erai mort de beat nu era nimeni care stătea după tine să aibă grijă să nu vomiți sau să nu pățești lucruri mai urâte. Și oricum nimănui nu-i place omul ăla rupt în gură de beat care nu mai e în stare de nimic, iar acesta, de obicei, strică cheful tuturor. Așa că, ai grijă ca pe lângă paharele de vodkă să bei și câte puțină apă, te menține hidratat și te ajută să nu pierzi firul a ceea ce se întâmplă lângă tine și cu tine.

7. Schimbul hainelor- Aici vei avea puțin de furcă, eu spre exemplu nu împrumut haine deloc. Decât să le împrumut mai bine le dau de tot și mă asigur  că nu sunt haine de care să-mi pară rău. Oricum, dacă vei trăi la comun cu mai multe persoane în cameră, și aici mă refer la cămin, dar și într-un apartament ar fi la fel, și mai sunteți și genul care împrumută haine, veți ajunge să nu mai știți care pe unde sunt și e posibil ca cele pe care le îndrăgești cel mai mult să nu le mai vezi niciodată.Și mai sunt multe alte lecții de învățat. Câte ai învățat până acum?

Sursă gif

Sursă foto