1

1. Dacă tu crezi că faci o afacere bună pentru apartamentul pe care vrei să îl cumperi, mai gândește-te odată.- Dormitorul atât de mare și are un dressing superb, iar prețul e foarte accesibil.  De ce? Are cada probleme? O să te umpli de mucegai? O să ai probleme cu instalția electrică?  Sau doar faptul că e la periferia orașului? Lucrurile ieftine și shinny nu-s întotdeauna ceea ce par.2. Fă ceva ce-ți place să faci și fă-l singur.- Nu contează în câte asociații studențești ai fost sau cât de mult îți place să-ți petreci timpul cu persoana iubită, dar ai nevoie de o activitate doar a ta. Fie că alegi yoga, scrimă, citește înconjurat de lumânări parfumate, antrenează-te pentru maraton, fă o baie cu spumă și bea ceva fancy. Orice ar fi, fă ceva care-ți face plăcere de unul singur.

3. 
Renunță la așteptările pe care le ai de la  prieteni.- La un an după ce termini facultatea vei vedea cât de diferit vei fi și tu. Vei avea de plătit: chirie, întreținere poate chiar rate. Vei lucra 5 zile pe săptămână într-un program full-time și vei ajnge acasă obosit vrând doar să te odihnești pentru a doua zi. Viața de student în care stăteai cu zilele în baruri și plină de  nopți pierdute și ajungeai la cursuri mai mult adormit decât treaz s-au terminat. Acum e momentul în care trebuie să fii responsabil, iar prietenii tăi nu vor face excepție, probabil veți ajunge să vă vedeți o dată sau de două ori pe lună și asta daca e vreo ocazie specială sau dacă chiar nu consideri că ar fi necesar să te relaxezi, să te ocupi de tine sau să-ți vizitezi familia în acel weekend. 4. Găsește-ți prieteni cu care poți ieși să bei ceva- Știm cu toții că după muncă uneori simți nevoia să bei ceva și nu ai chef să stai singur și trist la barul din colț. Așa că, e bine să-ți găsești niște prieteni cu care poți să ieși într-o marți seara fără să fii presat că mâine la opt trebuie să te trezești.

5. Dacă ești obsedat de social media, las-o mai moale.-  Amintește-ți că ceea ce vezi postat pe wall-urile persoanelor din jurul tău este doar ceea ce vor ei să te lase să vezi și că probabil nu înseamnă nimic, doar că vor să impresioneze pe cineva sau să atragă atenția cuiva. Cu ceva timp în urmă, am văzut numeroase cupluri aflate la distanță ce au ajuns să își trimită poze cu ce rochie o să poarte ea sau unde vor ieși și au stat să vorbească pe Whatsapp toată seara. El i-a lăsat comentarii drăglașe la pozele de pe Instagram și Facebook, iar ea foarte entuziasmată îi răspundea cu dulcegării. Serios? E seara de anul nou, ar trebui să o petrecei cu oamenii din jurul tău, nu cu telefonul în mână. Așa că, amintește-ți că rețele sociale nu sunt mereu benefice pentru relațiile sociale.

6. Amintește-ți că viața nu e o cursă- Să împarți cu prietenii realizările și bucurile este ideal, dar nu face din asta un milestone. Fie că ai un job mult mai bun decât ceilalți sau că te întâlnești cu Mr/Mrs. Right e foarte bine pentru tine și chiar dacă nu ai un job ideal și nu te întâlnești cu persoana viselor tale, viața e făcut să fie trăită nu să fie perfectă. Bucură-te de ce ai în momentul de față pentru că nimic nu este întâmplător.

7.  Fii bun- Oamenii tind să-și amintească când cineva a fost bun cu ei, învață să fii bun cu cei din jurul tău. Cu colegii de muncă, lasă micile răutăți și axează-te pe muncă. Când începi să îți schimbi comportamentul față de cei de lângă tine vor observa și cine știe… Poate chiar îți vor urma exemplul.

 


Sursă foto


Sursă GIF