1
Se apropie vacanța de iarnă, iar studentul tot cu gândul la studenție rămâne. Acum ești liber, departe de cicăleala părinților și de orașul micuț în care nu ai ce face. Prietenii tăi sunt acum în București, unde nu te poți plictisi niciodată. Dar vine vacanța, iar ai tăi abia așteaptă să te vadă mai mult pe acasă. Le-ai lipsit și, în plus, mai au nevoie de o mână de ajutor la treburile de acasă. Dar tu ți-ai făcut planuri în București și parcă nu ai vrea să-ți petreci toată vacanța acasă. Ce le spui alor tăi?


1. Vreau să merg la bibliotecă

După vacanță ai de predat câteva proiecte, iar apoi vine sesiunea. Ți-ar prinde bine câteva zile mai libere în care să te duci la bibliotecă să-ți rezolvi din proiecte, să citești puțin pentru primul examen. Ai tăi te vor lăsa în pace și vor fi mândri de tine.


2. Trebuie să lucrez la un proiect cu niște colegi

E posibil să nu te creadă din prima, dar dacă va fi așa le vei da mai multe detalii despre proiect. Cel mai sigur chiar ai de pregătit un proiect pe echipe sau ai avut. După ce le vei spune despre ce fel de proiect este vorba și ce ai de făcut pentru el, nu te vor mai cicăli să stai acasă. Vor înțelege.


3. Am de recuperat un curs

Un tâmpit de profesor a hotărât să recupereze un curs chiar în vacanță. Nu poți lipsi pentru că proful face urât și nu vrei să ai probleme la examen. Așa că vei rămâne în București câteva zile în plus, nu are rost să dai banii pe drumuri. Partea cu banii îi va convinge.


4. Vreau să particip la niște conferințe

Facultatea organizează niște conferințe la care vor participa foarte mulți oameni importanți, iar tu vrei neapărat să-i cunoști. Vor fi încântați că ești interesat de astfel de activități și te vor susține pentru viitorul tău.


5. Am o petrecere cu colegii

Dacă vrei să mai rămâi doar o zi sau două, le poți spune varianta sinceră a minciunii. Probabil planurile tale nu sunt chiar astea, dar seamănă. Cei mai mulți părinți sunt înțelegători când vine vorba de socializare cu colegii de facultate. Este normal să faceți activități împreună și se vor bucura că sunteți uniți și ieșiți cu toții.


6. Fac un internship

Ce faci? Vor spune ei. Le spui că ai avut ocazia să faci practică undeva și că nu poți pleca pentru că este o ocazie foarte importantă pentru tine. Ești un copil responsabil care renunță la vacanță pentru viitorul lui. Bravo!


7. Trebuie să faci curățenie în cămin

Ai stabilit cu colegii de cămin ca în vacanță să vă ocupați cu toții de cămin și să faceți curățenie generală. Trebuie să-ți cureți camera, apoi participi la curățenie pe hol și în băi. Așa sunt tinerii responsabili. Tu și colegii tăi sunteți de lăudat.

Cred că mai aveți și voi câteva minciuni, personalizate. E drept, minciuna nu este cea mai bună variantă, dar suntem tineri și necopți, avem doar distracție în cap, așa că fim iertați! O minciună nevinovată nu a făcut rău nimănui!

Sursa foto: Learningnetwork