1

Iarna ești predisus să te îmbolnăvești, să răcești și să iei viruși. Așa că am găsit câteva solțuii ușor de făcut pentru a-ți menține sistemul imunitar puternic.

Uite câteva idei:

1. Spală-te pe mâini- Îți aduci aminte de câte ori te ruga maică-ta să te speli pe mâini? Doar gândește-te la câte lucruri atingi: mânerele ușilor de la baie, scaune, bările din autobuze, butoanele de la lift și cineva tocmai a strănutat lângă tine.  Încă nu ți-e scârbă? Atunci doar gândește-te cum un om care tușește atinge mânerul ușii, toți germenii vor fi transferați fix pe- ai ghicit-  mâner, iar apoi tu îl atingi și uite așa te alegi cu o răceală de toată frumusețea.
Poți evita foarte simplu această problemă,  spălându-te pe mâini.


2. Dormi- Odihnește-te cât ai nevoie. Somnul este foarte important în menținerea greutății, a concentrării și mai ales a fericirii. Bineînțeles că atunci când dormi destul poți prevenii și bolile. Lipsa somnului nu duce doar la șubrezirea sistemului imunitar, dar nici să nu dormi destul când ești răcit poate transofrma o răceala de 3 zile într-una de 3 săptămâni.
Așa că, ia-ți porția zilnică de somn de 7-8 ore.

 

3. Mânâncă mâncare sănătoas- Da, știm trebuie să mănânci chestii verzi (salată, spanac și alte minunății de genul), fructe și pește.  Vrei să treci la următorul nivel? Bea ceai verde, mănâncă usutori și ghimbir.


4. Încetează să îți mai împarți lucrurile- Știi pixul pe care i l-ai împrumutat colegei din spate? Ar fi cazul să îi spui să își cumpere prorpiul pix sau să i-l lași de tot.  Sau mai rău când îi dai cuva să bea din stical ta apă. Să îți împarți lucrurile în perioada această este cea mai simplă cale să te îmbolnăvești.  Să nu zici că nu te-am avertizat.


5. Ieși cu prietenii- Conform unui studiu, atunci când te simți singur îți slăbești sistemul imunitar. Singurătatea chiar poate afecta sistemul nostru imunitar.  E de la sine înțeles că vremea rece te face să vrei să stai în casă și să te uiți la seriale până adormi, dar e mult mai bine pentru tine dacă chiar faci un efort și ieși cu prietenii sau stai cu familia în lunile de iarnă. Chiar dacă ieșiți doar să beți o cafea.


6.Fă mișcare- Toată lumea spune că mișcarea e sănătoasă, dar crede-ne te vei simții mult mai bine după 30 de minute de cardio. Sau poți alerga, sau orice alt tip de mișcare pentru că oricum ar fi, te vei simți mai sănătos și mai fericit după ce vei depune puțin efort.


7. Fă-ți timp să te relaxezi- Cursurile, referatele te obosesc și poate si job-ul part-time pe care îl ai.  Deci, dacă ești stresat, găsește-ți timp să te relaxezi, poate să meditzi sau să scrii într-un jurnal sau dacă-ți permiți să te duci la masaj, ce mai aștepți?

Acum că știi la ce te expui, vei știi cum să lupți împotriva răcelii și a bolilor înainte să apară și astfel vei avea un sistem imunitar de neînvins.
Sursă articol: Elite Daily
Sursă foto: Elite Daily