1
Avem cu toții telefoane inteligente și știm deja că magazinul de aplicații este plin cu tot ce vrei și mai ales ce nu vrei. Ideea este că dacă tot trăim în epoca tehnologiei inteligente, măcar să o folosim inteligent, astfel încât să ne ușureze viața de zi cu zi. Degeaba se plâng părinții de tineretul din ziua de azi care nu mai lasă telefoanele din mână, și-ar fi dorit ei să aibă la vârsta noastră un aparat care să țină minte lucuri pentru ei și să-i avertizeze atunci că au ceva de făcut.

Sunt câteva aplicații care pe mine mă ajută zilnic și probabil că și pe cei mai mulți dintre voi.


1. Calendarul menstruațieiDa, este aplicația fetelor și poate este puțin nedrept să o pun în cap de listă, dar adevărul este că este foarte utilă pentru că te scutește de efortul de a memora date. Nu te poți baza pe această aplicație, dacă ne referim la viața sexuală, chiar nu aș recomanda asta, dar e bine să ai o evidență a vieții tale, nu știi când vei avea nevoie să-ți amintești simptome sau date exacte.
Pentru băieți există Business Calendar! Este o aplicație pentru toți cei care vor să-și planifice zilele în detaliu pentru că este foarte bogată în setări.


2. Here Maps


Probabil că cei mai mulți folosesc Google Maps, ceea ce nu e rău, dacă ai net! Dar dacă rămâi fără net, fără semnal sau dintr-un oarecare motiv nu poți accesa internetul de pe telefon, atunci să nu te rătăcești decât dacă ai Here Maps! Pe mine m-a scos mereu din încurcătură acest GPS pentru că funcționează fără internet, trebuie doar să fi descărcat harta țării în care te afli. Și probabil că adevărata utilitate o vei descoperi atunci când ești într-o țară străină unde internetul fie se consumă de trei ori mai repede, fie nu funcționează.


3. WazeDacă ai totuși internet, atunci poți folosi Waze. Este deja o aplicație foarte populară pentru că oferă informații din trafic. Asta au nevoie șoferii să știe. E adevărat, e utilă, dar aș recomanda să nu fie folosită de șofer în timp ce conduce. Aș numi-o mai degrabă aplicația celui din dreapta. El poate urmări aplicația, iar șoferul poate fi atent la drum!


4. Dex :)


Aplicația dex îmi este indispensabilă. Și mie îmi place să citesc cărți pe hârtie, dar nu și dicționarul. Prefer comoditatea și rapiditatea de data asta, iar faptul că am dicționarul cu mine peste tot chiar mă face recunoscătoare tehnologiei.


5. Kindle


Dacă tot suntem la categoria cărți, povestim și despre Kindle. Ai acces la o mulțime de cărți de pe Amazon.com. Aplicația înlocuiește foarte bine un eBook Reader, deci dacă rămâi fără material printat de citit, merită să încerci Kindle.


6. ShazamDa, poate că toată lumea știe ce face Shazam, așa că nu prea nevoie de introducere. Eu o folosesc foarte des pentru că sunt o persoană foarte curioasă și nu pot depăși un moment în care nu știu cine cântă sau ce melodie este. Probabil că înțelegeți sentimentul.


7. Aplicația băncii la care ai cont

Cred că toate băncile au acum o aplicație pe care o poți instala gratis ca să-ți poți accesa contul fără să mergi la bancomat. Pentru mine este mai mult decât utilă. Înainte, nu știam niciodată câți bani am pe card sau dacă mai am vreun ban. Riscam mereu să mă fac de râs la magazin pentru că puteam să nu am suficienți bani să plătesc.


8. Clean Master


Probabil că toată lumea are telefonul plin de porcării nefolositoare și dacă nu ar exista o aplicație care să-mi facă curățenie, probabil că nu aș avea spațiu de stocare niciodată. Sau ceva s-ar întâmpla cu telefonul meu din cauză că are prea multe prostii în el. Aveți grijă cu astfel de aplicații! Să nu cumva să ștergeți ceva de care aveți neapărată nevoie!


9. AppLockBună pentru secretoși. Tu alegi aplicația pe care vrei să o securizezi, îți setezi o parolă și nu va mai putea fi accesată de nimeni altcineva. O poți folosi pentru mesaje, galerie foto, Facebook sau orice altă aplicație.

Aș vrea să amintesc și de sfânta alarmă cea de toate zilele fără de care am fi niște adormiți. Vremea care îmi spune dacă să-mi iau sau nu căciula, dar și drăguțul ceas care îmi spune exact câte minute am întârziat.

Surse foto: Play.google.com; Theunlockr.comAppannie.com; Websistem.ro