1

Studenții sunt în general activi, plimbarile în aer liber și excursiile fiind un mijloc bun de a-și petrece weekendurile. Însa de multe ori, frumusetea peisajului este stricată de muntii de gunoaie întalniti atât in zonele montane, cât și în marile orașe. Uneori sunt atât de multe încat nu le poți strânge singur, iar un drum până la primarie pentru a raporta situația este greu de făcut.

De acum, aceste probleme au dispărut, deoarece Asociația Let's Do It, Romania! a lansat o aplicație de mobil cu ajutorul căreia utilizatorii pot marca pe harta locurile în care observă depozitarea necorespunzatoare de deșeuri.

Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe Google Play. După aceea, este foarte simplu să îți faci un cont de utilizator, marchezi pe hartă locul unde ai observat depozitarea gunoaielor și îi faci o fotografie.

 

După verificarea sesizării de cei de la Let's Do It!, va fi trimisă o notificare către primăria din locul cu deșeuri. Astfel, drumul până la Primărie poate fi înlocuit de un simplu click. Autoritățile sunt obligate, conform legii, să ridice gunoiul în termen de 30 de zile de la sesizare.

"Aplicația este extrem de binevenită, deoarece dorim ca deșeurile să se ducă acolo unde trebuie, respectiv la groapa de gunoi, și nu să rămână în teritoriu. Concret, autoritățile vor putea monitoriza mai facil aceste depozite și vor putea lua măsurile care se impun.  În plus, dorim sa le demonstrăm turiștilor care vor veni în Romania că țara noastră poate arăta și altfel, adica mai curata", explică Gratiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, Apelor si Pădurilor.

Proiectul este realizat de Asociația Let's Do It, Romania! , în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Let's Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România, care în cinci ani a implicat peste 1 000 000 de voluntari.

Sursa foto: blog.letsdoitromania.ro