1
Ne-am obișnuit deja cu luna noiembrie, plină de reduceri și de zile negre, săptămâni negre, toate înainte de temuta și așteptata vineri neagră. Magazine pline, cozi interminabile, site-uri blocate, nervi și bani cheltuiți.

Iată 5 sfaturi care ar trebui să te ajute să treci mai ușor peste vinerea neagră:

1. Nu cumpăra dacă nu ești sigur că reducerea este pe bune. Este posibil să nu fie o reducere reală, iar tu să nu faci decât să te calci în picioare pentru un televizor pe care poți să-l iei și mâine la același preț.2. Nu trebuie să cumperi doar pentru că este ieftin. De ce să cumperi ceva care nu îți trebuie? Dacă ai urmărit un produs mai mult timp, iar acum îl găsești la un preț mai mic, atunci poți să-l cumperi pentru că e clar că ai nevoie de el. Dar nu trebuie să cumpărăm lucruri doar pentru că scrie mare pe ele: Ofertă!3. Nu cumpăra ceva dacă nu ai bani. Ne aruncăm să cumpărăm tot ce ne pică în mână din același motiv: reduceri. Ne pierdem în mirajul reducerilor și nu ne mai putem abține. Apoi ne dăm seama că nu ne permitem, așa că alegem să-l plătim în rate. Nu este cea mai bună idee, mai ales dacă este un produs fără de care mai putem trăi.4. Nu uita de comparatoarele de prețuri. Înainte să cumperi un produs, verifică-l pe site-urile care compară prețuri ca să fii sigur că vei găsi cel mai mic preț.


5. Ai grijă la produsele vechi. Se poate ca prețul foarte mic să fie justificat de vechimea unui produs: sistem de operare vechi, memorie mică, tehnologie învechită. Nu merită să investești într-un produs vechi, dacă pe piață sunt produse mai bune fără mari diferențe de preț.Ideea este că vinerea neagră nu ar trebui să fie neagră și pentru tine, dar pentru asta trebuie să cumperi cu cap și să nu investești în produse care nu îți trebuie. În plus, ai grijă la garanție! Caută produse cu garanție de doi ani, chiar dacă tu intenționezi să-l folosești mai puțin.

Surse foto: Blackfridayromania.biz, Butchbellah.com, Descopera.orgNwradu.roStockmarketdouble