1

Sesiunea s-a terminat și... au dispărut și grijile tale. Vacanța aproape a trecut și te gândești că în curând va trebui să te întorci la facultate, dar parcă ești mai liniștit, pentru că știi că în timpul semestrului, stresul nu e prezent în fiecare zi. Problema este că nu ți-e prea dor să te întorci la facultate... Îți place să stai fără griji și cu o oarecare nepăsare. Îți place să te trezești târziu, să ieși toată ziua la plimbare sau să te uiți la trei filme pe zi fără să te simți vinovat. Cu toate astea, începi să te gândești că ce-i frumos trece repede. Îți dăm câteva ponturi pentru ca începutul semestrului doi să-ți pară mai ușor:

Fă-ți curățenie în cameră
Știu, probabil că ăsta e ultimul lucru la care te-ai fi gândit, dar îți amintești când în timpul sesiunii ai fi făcut orice numai să nu înveți? Atunci, curățenia ți se părea o idee grozavă, doar că îți lua prea puțin să termini. Așa că sigur îți poți rezerva o oră sau două din zi ca să ai o cameră curată și ordonată, nu? O să îți fie mai ușor când începe semestrul, pentru că nu o să mai stai să cauți în toată casa unde ți-ai aruncat încărcătorul. Și pentru că se apropie primăvara, cu siguranță o să-ți placă să ai camera curată, în ton cu soarele de afară, și poate, cine știe, chiar să-ți inviți prietenii pe la tine. Îți amintești de câte ori ai zis că vrei să chemi câțiva amici la tine, dar nu puteai pentru că în camera ta parcă avusese loc un război?

Aranjează-ți dulapul
O altă activitate destul de productivă în timpul vacanței pentru că, să fim serioși, în dulapul tău e o mare dezordine și niciodată nu găsești acolo ce-ți dorești. Îți amintești diminețile în care trebuia să pleci de acasă la 7 ca să ajungi la seminarul de la 8 și nu găseai absolut nimic în dulap pentru că era haos în el și nu puteai aprinde lumina ca să nu-ți trezești colegul? Sunt sigură că acum nu ai chef deloc să scoți toate hainele și să le ordonezi la loc în dulap, dar efortul va merita când o să începi din nou cursurile și vei găsi mult mai ușor lucrurile de care ai nevoie. În plus, dacă găsești haine pe care nu le mai porți, donează-le! Te vei simți și mai bine știind că ai făcut o faptă bună.


Fă-ți ordine printre cursuri
Ăsta e cel mai important sfat pe care pot să ți-l dau. Dacă ești ceva mai dezordonat când vine vorba de cursurile tale, vei vedea cât de important este acest lucru. Umblă în sertarele de la birou sau ia-ți cutiile în care îți ții cărțile, hârtiile și tot ce ține de facultate și sortează-le. O să vezi că de multe din lucrurile pe care le găsești nici nu mai ai nevoie. La un moment dat, cutia în care îmi țineam eu cursurile ajunsese plină de hârtii măzgălite. E un sentiment ciudat de plăcut atunci când arunci un teanc de hârtii și sertarul sau cutia ta se eliberează pe jumătate. În plus, gândește-te că multe dintre cursurile acelea nu îți mai trebuie și doar te vor încurca la începutul noului semestru, când vei primi și mai multe pachete de curs și nu o să știi ce să faci cu ele, pentru că nu ai unde să le pui.

Autor: Denis Elena Nicolae

Sursă foto aici