1

Cum se apropie vacanța, cum uităm de parțiale, examene, proiecte și alte lucruri legate de facultate. Nu că pe timpul anului am avea mai mult chef de ele. Dar să nu excludem studenții eminenți care pe durata vacanței, pe lângă tobă și sarmale, mai îmbucă și câte un curs, două sau vreo carte pentru examenul de la începutul lui februarie.

Începi să-ți faci bagajele mental de dinainte de ultima zi de cursuri, iar când ajungi la cămin nu faci altceva decât să te trântești în pat pentru că în vinerea de dinainte de vacanță -ghici ce?- ai un parțial, iar tu nici măcar nu ai cursurile de pe care trebuie să înveți. Trecând peste asta, te apuci de bagaje, de cafea, de mâncat și îți faci curaj să te apuci să cauți ce ai de învățat. Cu lene, dar cu motivația că a doua zi pleci și poți să dormi liniștit timp de două săptămâni, te apuci și citești, măcar atât poți face.

Ajungi acasă, începi să-ți suni toți cunoscuții că deh, tre’ să ieși în oraș, să reiei legăturile, să vezi ce s-a mai întâmplat, să te hotărăști ce faci în seara de Ajun sau de Crăciun și cel mai important, cum îți vei petrece noaptea dintre ani, asta dacă nu toată lumea are deja un plan stabilit încă din octombrie.

Mai presus de toate, vacanța de Crăciun e vacanța ideală în care poți citii și  viziona toate serialele pe care le-ai început și nu le-ai terminat. Știu, știu că  asta poți face și în sesiune, căci fie vorba între noi, niciodată nu ai chef mai mare de urmărit seriale decât în sesiune, dar acum ai scuza perfectă ca a doua zi să nu te cerți mental că nu ai învățat nimic și te uiți trist la foaia de examen că e mai goală decât  mintea ta.

Eu deja mi-am făcut o listă de câteva cărți pe care le voi citi în săptămânile acestea și mi-am propus să termin vreo două seriale plus să văd câteva filme, iar toate astea în timp ce aștept să primesc cadourile de la Moș Crăciun.

Ce e mai frumos decât vacanța de iarnă când poți sta liniștit în casă, să te îndopi cu dulciuri și mâncare făcută de mami în timp ce te delectezi cu o carte bună, un ceai, o cafea ș-un serial?

Da știu, vacanța de vară că e mult mai lungă. Dar până atunci mai avem de îndurat frig, două sesiuni și mult stres.Sursă articol: Viața de student

Sursă foto: Radio Times