1
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla, au anunțat, pe 1 decembrie, venirea fetiței lor pe lume, ocazie cu care au decis să doneze 99% din acțiunile Facebook, echivalentul a 45 de miliarde de dolari. Ei au spus că își doresc o lume mai bună pentru noua generație, iar pentru asta trebuie să fim cu toții conștienți că trebuie să facem investiții pe termen lung ca, până la urmă, noile generații să aibă șanse egale.

„Copiii au cele mai bune oportunități atunci când pot învăța. Iar ei pot învăța cel mai bine atunci când sunt sănătoși”, scrie Mark Zuckerberg într-o scrisoare adresată fiicei lui.În scrisoarea postată pe pagina lui de Facebook, Mark Zuckerberg, amintește problemele care trebuie rezolvate pentru ca toți copiii din lume să aibă șanse egale. Vorbește despre educație, sănătate, despre o bună alimentație, tehnologie pentru informare, toate în scopul promovării potențialului uman.

„Pentru ca generația ta să trăiască într-o lume mai bună, sunt multe lucruri pe care generația noastră le poate face”, îi scrie Zuckerberg micuței Max, anunțând că va dona în scopuri caritabile 99% din acțiunile Facebook, ceea ce înseamnă 45 de miliarde de dolari în acest moment.

Decizia lor a fost lăudată de Melinda Gates, soția fondatorului Microsoft, care a spus că exemplul lor este o inspirație pentru întreaga lume și că, de acum, toți copiii vor crește într-o lume mai bună. Ea și-a donat de asemenea o parte din avere pentru acțiuni de caritate și cercetare.


Sursa foto: DcNews