1

Aud adesea în jurul meu, de la oameni din diverse domenii și clase sociale, că sunt cazuri de oameni cu două facultăți care nu au reușit să facă nimic cu aceasta în cariera pe care o voiau sau în cariera pe care o au.

Ar trebui în primă fază să fac o distincție care pare a fi destul de importantă. Există câteva categorii de oameni care fac o facultate:

  • Cei care fac o facultate pentru nenorocita aia de diplomă pe care o consideră Dumnezeu pe pământ și care consideră că dacă termină 3 ani o să aibă salarii de enșpe mii de ori mai mari. Și bineînțeles că nu-și dau mare interes.
  • Cei care-și pierd câțiva ani din viață urmând o specialitate pe care n-o agreează, dar n-au avut cum să se eschiveze de „ceea ce vor părinții”. Oameni care după 3-4 ani își dau seama că nu e ce trebuie pentru ei și se hotărăsc să facă o altă facultate. Și, având în vedere că au trecut niște ani peste ei, se concentrează mai mult să facă bani. Lucru corect dacă stăm să ne gândim un pic.
  • Cei care fac două facultăți în același timp. Lucru pe care îl apreciez maxim și am tot respectul pentru cei care pot rezista să le ducă la bun sfârșit pe ambele. Însă, cred că este o linie subțire între a învăța (sau a toci) și a rămâne cu adevărat cu anumite elemente de bază.
  • Cei care fac o facultate din plăcere, care vor să rămână cu ceva din toată polologhia pe care o studiază, oameni care se implică și sunt activi în dezvoltarea lor personală. Oameni care n-au impresia că o simplă diplomă îți va plăti facturile și îți face toate mofturile pe care, la un moment dat, le vei avea.
[...]   Citeste continuarea De ce mori de foame după ce termini o facultate!?


Autor Cosmin Cengher 
Citește mai multe pe Spectacolul Vieții Cotidiene