1

ELSA Day este un eveniment internaţional, organizat pe 25 noiembrie, o zi în care întreaga reţea ELSA evidenţiază importanţa egalității de gen. Studenţi din întreaga Europă organizează evenimente care reflectă viziunea ELSA şi sloganul „All different, all together”.

Scopul acestui eveniment este să atragă atenţia asupra diversității, a importanţei respectului dintre sexe şi a faptului că, indiferent de gen, fiecare dintre noi aduce o contribuție valoroasă în societate.

Pentru a atinge acest scop, ELSA Bucureşti organizează pe 25 noiembrie, prin intermediul departamentelor sale următoarele evenimente:

1. Conferinta “Combaterea violentei de gen” - tema evenimentului intenţionează să reflecte experienţele de zi cu zi ale femeilor în ceea ce priveşte violenţa fizică, psihologică şi sexuală, dar totodată care sunt modurile de a o combate şi care este legislaţia ce ne stă la dispoziţie. Toate aceste aspecte ne vor fi explicate şi soluţionate de către Andra Croitoru, consilier în cadrul Agenţiei Naţionale pntru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

2. “Legal Debate “Gender Equality” evenimentul oferă audienței posibilitatea de a afla cât mai multe despre controversatul subiect dezbatut prin prisma argumentelor și contraargumentelor echipelor participante. Ideile astfel analizate îi vor determina să gândească și să acționeze în sensul modelării unei societăți și a unei conduceri mai bune.

3. “Discriminarea pozitivă - Există egalitate în diversitate?” Conferinţa va avea ca obiectiv principal abordarea aspectelor discriminării pozitive, atât din punct de vedere legislativ, cât si al situațiilor de fapt ce apar în mod curent. În acest sens, vom include eventuale probleme de ordin juridic, cât și sociologic sau economic, antrenând o discuție pe domenii variate cu privire la statutul femeii din mai multe perspective. La acest eveniment vor participa: Laura Roxana Grunberg –profesor la Facultatea de Sociologie a Universității din București, doctor în sociologie, membră fondatoare și președintă a Societății de Analize Feministe AnA, Bucuresti (din anul 1993), dar si Neaga Diana Elena - doctor în Științe politice, membră a Societății de Analize Feministe AnA, Bucuresti (2012).

ELSA (The European Law Students` Association) a fost înfiinţată în 1981 de studenţi la Drept din Austria, Germania, Polonia şi Ungaria, fiind cea mai mare organizaţie internaţională a studenţilor la Drept şi a tinerilor jurişti. În prezent, ELSA există în 41 de ţări europene, în cadrul a peste 300 de universităţi, reunind peste 35.000 de membri.

ELSA București contribuie prin cele trei departamente principale (Activităţi Academice, Seminare & Conferinţe, Student Trainee Exchange Programme) la dezvoltarea culturală şi profesională a studenţilor şi a tinerilor jurişti. Implicând stagii de practică, seminare şi conferinţe, publicaţii sau procese simulate, ELSA are un singur scop, acela privind evoluţia tinerilor în sistemul juridic.