1

Dacă ne luăm după calendar, afară e încă iarnă, dar soarele și căldura din ultimele zile ne-au făcut pe toți să simțim că a venit primăvara. Vremea frumoasă a adus cu ea și buna dispoziție și parcă… și planurile de vară. Până la urmă, toți vrem să ne relaxăm după sesiune și cum am putea face asta mai bine decât prin a ne plănui o vară plină de aventuri? Mai jos îți las o listă cu evenimente pe care n-ar trebui să le ratezi.

  1. East European Comic Con 2016

Convenția anuală care adună mii de oameni revine și anul ăsta la Romexpo, începând de vineri, 27 mai. Este unul dintre cele mai importante evenimente pentru fanii de comics, jocuri video, seriale și filme. În fiecare an, lumea Comic Con este colorată de o mulțime de personaje din jocuri și seriale care prind viață prin noul hobby al participanților, Cosplay. Până acum, singurii invitați anunțați sunt Mark Pellegrino și David Anders, dar anul trecut cei care au fost la convenție au putut vedea actori din seriale precum Supernatural, Game of Thrones și Prison Break.

  1. Untold Festival

Deja un eveniment extrem de popular, Untold este un festival anual de muzică electronică ce începe să adune din ce în ce mai mulți fani. Anul ăsta se va desfășura între 4 și 7 august. Deși este la Cluj-Napoca, asta nu îi împiedică pe fani să participe, evenimentul găzduind anul trecut sute de mii de oameni. Cei mai importanți artiști invitați anul trecut au fost David Guetta și Avicii și se pare că nici anul ăsta evenimentul nu va fi mai prejos. Printre invitații anunțați oficial până acum se numără Tiesto, Afrojack și Armin Van Buuren. Și ca pont, îți spun că unele companii aeriene au anunțat deja că din iulie, vor scoate la vânzare bilete chiar și de 39 de lei pentru zborul București-Cluj.

  1. SummerWell

Dacă rămânem la festivaluri de muzică, atunci nu trebuie ratat nici SummerWell, un eveniment aproape la fel de cunoscut și de îndrăgit ca Untold. Ajuns deja la cea de-a șasea ediție, festivalul va avea loc anul ăsta pe 13-14 august la Domeniul Știrbey, iar printre primele trupe confirmate se află Years&Years, Hurts, The Neighbourhood și The 1975. Lista artiștilor de anul trecut a inclus nume sonore, precum La Roux, Foxes și Kwabs.

  1. Sunwaves Festival

Poate mai puțin cunoscut, dar cu siguranță la fel de interesant, este și festivalul de muzică Sunwaves, care are loc anual pe litoral, mai exact la Mamaia. Acest eveniment are loc ceva mai devreme, anul ăsta este programat între 28 aprilie și 2 mai. O listă oficială a invitaților nu a apărut încă, dar dacă nu ai niciun plan de 1 Mai și ești în pană de idei, poate că o fugă până la mare nu este o idee chiar așa de rea, nu?

BONUS – Concert Rihanna
Deși încă nu este nimic confirmat oficial, în ultimele zile internetul a fost acaparat de zvonuri conform cărora Rihanna ar concerta anul ăsta la București. Mai mult, artista din Barbados ar veni în România în august, iar concertul ar avea loc în Piața Constituției. Chiar dacă încă nu se știe nimic oficial, acesta ar fi cu siguranță evenimentul anului, Rihanna fiind una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică pop din lume.


Autor: Denis Elena Nicolae
Sursă foto aici