1
Avem patru români în clasamentul celor mai de succes 300 de tineri din Europa, realizat de revista americană Forbes. Topul include persoane care au până în 30 de ani și care s-au remarcat în zece domenii de activitate. 

Inventatorii Cornel Amariei şi Ionuţ Budişteanu sunt prezenţi pe o listă care se referă la industria europeană, iar Anda Gânscă, de 27 de ani, co-fondatoarea unei companii de marketing şi Andrei Braşoveanu, de 29 de ani, care se ocupă de investiţii în domeniul IT-ului, au fost incluşi în clasamentele primilor 30 de tineri jucători din marketing, respectiv finanţe. Deci, avem motive de laudă!

Cornel Amariei are 22 de ani și l-a creat pe Lumen, un dispozitiv care folosește un scanner 3D și senzori care vibrează pentru a facilita deplasarea nevăzătorilor.Ionuț Budișteanu are tot 22 de ani și și-a construit propria mașină autonomă, dar a creat și un limbaj de programare în domeniul inteligenței artificiale.Andrei Brașoveanu lucrează la firma londoneză Accel, unde se ocupă de investiții din domeniile software, aplicații de date și fintech. Anterior, a lucrat pentru traderul american Foundation Capital.Anda Gânscă a reușit să strângă la doar 27 de ani, 14 milioane de dolari pentru finanțarea startup-ului din Silico. Pentru asta, a avut nevoie de ajutorul mai multor investitori, printre care Ross Levinsohn, fostul șef al Yahoo!, și banca americană de investiții Allen & Co. Knotch estimează că va obține venituri de 8 milioane de dolari anul acesta, cu mult peste cifra de 200.000 de dolari raportată în 2015. Surse: info și pozele 1, 2 și 4 - Profit.ro

poza 3- Adevărul, poza 5- Facebook