1
Alina Ghețu este make-up artist și studentă. De arta machiajului este pasionată dintotdeauna, dar ea are puterea să transforme fețele normale în fețe fericite și zâmbitoare. Cred că fiecare dintre noi se confruntă cu probleme legate de machiaj: ce fond de ten să-mi mai cumpăr, cum să mă machiez fără să fiu penibilă, ce ruj să-mi cumpăr? Alina ne dă câteva sfaturi despre cum ar trebui să ne machiem fără să investim o avere în produse, deși ideal ar fi să folosim produse cât mai bune pentru a ne proteja tenul. 

1.Cum îmi aleg fardurile de pleoape astfel încât să mi se potrivească?

Pentru machiajul de ocazie îți recomand întotdeauna să mergi la un make-up artist. El va alege ceva potrivit pentru tine atât din punct de vedere cromatic, cât și din punct de vedere al texturilor. Însă, pentru restul ocaziilor în care vrei să te machiezi, îți recomand să îți cumperi o paletă cu câteva farduri naturale mate, diverse nuanțe de nude și maro. Aceste culori sunt potrivite pentru orice ochi, referindu-mă atât la formă, cât și la culoare. De asemenea, vei avea nevoie și de un fard iluminator pentru zona de sub sprânceană și colțul interior al ochiului.


2. De ce anume trebuie să țin cont atunci când aleg rujul pe care să-l folosesc?

În primul rând trebuie să ții cont de nivelul de hidratare al buzelor. Dacă ai buzele uscate, vei alege întotdeauna un ruj hidratant. Un ruj mat s-ar vedea urât pe niște buze uscate sau crăpate. De asemenea, trebuie ținut cont și de momentul zilei sau evenimentul la care mergem. Un ruj strălucitor nu va fi potrivit ziua.


3. Pot purta ruj roșu la facultate?

Având în vedere că eu sunt o adeptă a rujurilor în culori puternice, o să spun DA. Eu port rujul mai mult în funcție de starea pe care o am. Așadar, dacă simți că vrei să porți ruj roșu nu te poate opri nimeni. Totuși, atunci când vei purta ruj roșu la facultate ținuta ta ar trebui să fie extrem de simplă. Este o graniță foarte fină între frumos și urât.


4. Ce culori aș putea să combin la o ieșire în oraș fără să dau greș? (mă refer la tot ce înseamnă culoare pe fața mea: fard, creion, ruj, blush).

Pentru o ieșire în oraș îți recomand un machiaj al ochilor în culori naturale accentuat cu o linie de tuș, pomeți evidențiați cu bronzer și iluminator, un ruj nude și ești gata să fugi la distracție.
 

5. Spune-mi 3 produse care nu ar trebui să lipsească din trusa de make-up a unei femei și de ce.

Voi spune patru produse, căci îmi este imposibil să mă limitez la trei. Aceste produse îmi alcătuiesc machiajul zilnic și consider că fiecare femeie are nevoie de ele. În primul rând, fiecare dintre noi ar trebui să aibă în portfard un fond de ten. Chiar dacă avem tenul curat, atunci când mergem undeva o picătură de fond de ten care să uniformizeze tenul nu strică. Al doilea produs de care nu pot să mă despart este mascara. Genele accentuate ne vor scoate întotdeauna ochii în evidență. Produsul cu numărul trei este blush-ul. Nu îmi imaginez un machiaj fără pomeți accentuați. Ultimul produs care nu trebuie să îi lipsească vreunei femei este, bineînțeles, rujul.  Cu aceste patru produse orice femeie își poate face un machiaj rapid și fresh potrivit pentru școală, serviciu sau chiar o ieșire în oraș.

6. Ajută-mă să-mi aleg fondul de ten. De ce aspecte legate de tenul meu ar trebui să țin cont, cum să-l testez corect și mai ales cât de mare trebuie să fie diferența dintre culoarea tenului meu și cea a fondului de ten?

Abia așteptam să ajungem la subiectul ăsta. Văd în fiecare zi fete care au fondul de ten ales greșit și pe mine mă înfioară. Mai bine le-as vedea tenul nemachiat decât cu un fond de ten ales greșit. În primul rând, atunci când alegem fondul de ten trebuie să ținem cont de tipul de ten pe care îl avem. Spre exemplu, observ că tu ai un ten normal cu ușoară tendință spre uscat. (Să hidratezi tenul mai bine!)  Deci, un fond de ten care matifiază tenul ar arăta groaznic aplicat pe fața ta. Multe fete cumpără fond de ten pentru că i-a spus o prietenă că e bun sau că a citit pe vreun blog despre el.  
De asemenea, fetele aleg greșit fondul de ten pentru că nu știu să îl testeze. Majoritatea testează fondul pe încheietura mâinii lucru care este complet greșit. Întotdeauna fondul de ten se încearcă pe linia dintre față și gât, pe partea de jos a mandibulei. În acest fel observăm dacă nuanța se potrivește sau nu tenului nostru. Fondul de ten trebuie să fie în concordanță cu gâtul, pentru că altfel veți avea acel efect de mască care se vede foarte urât.

7. Vrei să mă înveți un truc de make-up care să mă ajute atunci când mă machiez singură?


Hmm, cred că o să te învăț pe tine și pe cititoarele StudLife cum să își curețe sprâncenele de fond de ten atunci când se machiază. Văd multe fete cu fond de ten rămas în sprâncene și este foarte inestetic. Sprâncenele trebuie curățate cu o perie de sprâncere, însă, dacă nu aveți această perie nu e nicio problemă. Fiecare are acasa un tub de mascara care s-a uscat sau care s-a terminat. Dacă spălați foarte bine pensula de la mascara obțineți o perie perfectă pentru curățarea sprâncenelor.
 

8. Ai un sfat în plus pentru mine? 

Pentru tine nu am un sfat în plus, însă aș vrea să le rog pe fetele care vor citi acest interviu  să aibă grijă  atunci când își conturează sprâncenele. Fardul de sprâncene sau creionul în exces și cu linii foarte drepte arată tare urât. 

Alina este de acord să ne ajute cu alte sfaturi, iar pentru asta nu trebuie decât să o întrebăm. O puteți găsi oricând pe pagina ei de Facebook: Make-up by Alina G, iar aici o puteți bombarda cu întrebările voastre. 

Sursă foto: Arhivă personală Alina Ghețu