1
Și voi aveți o problemă cu deștepții grupei care iau mereu cele mai mari note? Întotdeauna este unul care le știe pe toate, iar asta este revoltător! Chiar și tocilarii au problema asta, între ei. Dacă vezi un tocilar, să nu crezi că nu există unul mai tocilar ca el. Depinde cine privește, dar fiecare are tocilarul lui. A venit timpul să-i dai o lecție tocilarului tău!

Cred că ai observat deja satisfacția pe care o ai atunci când deșteptul tău a luat o notă mică sau atunci când a fost certat de vreun profesor. Este șocant pentru un moment că el a dat-o în bară, dar apoi sentimentul de bucurie te învăluie, iar zâmbetul tâmp de pe fața ta se așază drept în ochii lui. Acum imaginează-ți ce bucurie va fi atunci când vei lua tu o notă mai mare decât el la următorul examen.


Ce să faci?

Arată-i că dacă nu ești mereu primul, nu înseamnă că nu poți fi, dacă îți propui! Ambiționează-te pentru următorul examen și dă tot ce e mai bun din tine. Ai grijă, nu va fi deloc ușor! Colegul tău este făcut să învețe mult, iar tu nu ai antrenament. Vor fi tentații care vor încerca să-ți strice cheful pentru învățat, vei obosi, vei vrea să renunți la idee, dar tu nu trebuie să-ți uiți scopul! Merită orice efort numai pentru momentul ăla de milioane în care tu ești cel mai bun. În plus, de data asta zâmbetul tău va spune: „Sâc!”.

Trebuie să te apuci din timp de învățat pentru că învățatul în ultima noapte nu îți va aduce satisfacția dorită. Poți să renunți la două trei ieșiri pentru un scop atât de nobil. Este nevoie de puțin efort, dar îți vei mulțumi după aceea. S-ar putea să vrei să o faci din nou, apoi din ce în ce mai des.

Îi vei spune mamei că ai luat cea mai mare notă, mai mare chiar și decât ăla care le știe pe toate. Nu rata niciun moment în care te poți lăuda la ai tăi cu rezultatele tale la facultate.

Colegii tăi te vor privi cu admirație, iar cei care îți sunt și prieteni te vor felicita, doar aveți același dușman. Apoi poți povesti toată experiența la o bere și vei decide dacă vrei să se repete. Trebuie să faci asta măcar o dată!

Surse foto: Adevărul, DcNews.