1

StudLife Writers

in Articole

În cele mai bune cazuri, colegii de cameră ne sunt prieteni. Poate prietena cea mai bună din liceu, poate un tip cu care ai nimerit în camera de cămin și care s-a dovedit a fi super de treabă, poate colega de facultate care împarte întotdeauna cursurile cu tine când n-ai chef să te trezești și să mergi la ore. Dar întotdeauna se vor găsi și mici defecte la aceste persoane, cum și tu le ai pe ale tale și poate nu-ți dai seama de ele. Dacă se nimerește ca tu să ai un coleg de cameră leneș, atunci articolul ăsta e pentru tine.

Ești întotdeauna primul care se trezește
În week-end-uri, în vacanță sau în zile în care aveți cursuri după-masă. Nu se întâmplă niciodată să vină colega de cameră să te trezească și să îți spună că e gata cafeaua. Ba mai rău, dacă alarma ei sună mai devreme decât a ta, tot tu te trezești prima pentru că ea nu o aude până nu o trezești tu.

Viața voastră e plină de compromisuri
Știu, asta sună foarte serios, dar dacă stai să te gândești puțin, nu-i așa că am dreptate? Colegul de cameră nu o să facă ceva de mâncare decât dacă tu promiți solemn că vei spăla vasele. Nici să nu-ți treacă prin cap că o să coboare până la magazin să ia o pâine dacă nu îl însoțești.

Ești întotdeauna cel care dă startul curățeniei
Pentru că, indiferent cât de murdară este camera ta, colegul tău pur și simplu nu are chef să facă ordine, ba chiar pare că nu l-ar deranja. Dar când tu nu mai suporți să vezi lucruri aruncate peste tot, te sacrifici și pui mâna pe mătură, pentru că e singurul mod în care colegul de cameră va înțelege că e cazul să faceți curățenie.

Frigiderul este un loc de evitat
Ți s-a întâmplat cel puțin o dată să îi spui colegei de cameră să arunce caserola de sarmale din frigider. Ți s-a întâmplat de mai multe ori să deschizi frigiderul o săptămână mai târziu și să fii lovită de un miros groaznic, pentru că ea nu a aruncat caserola care nu era nici acoperită. De atunci, ai rămas cu teama de a mai deschide frigiderul.

Ți-e frică se deschizi dulapul
Cum adică de ce? Colega ta e atât de dezordonată, încât dulapul vostru abia se mai închide. Ești deja obișnuită cu experiențe de genul. Îți amintești când te pregăteai să mergi la examenul de la ora 8 săptămâna trecută, încercând să nu faci gălăgie pentru că ea dormea, iar când ai deschis dulapul… hainele ei au căzut în brațele tale?

Cumpărăturile le faceți numai împreună
Mă refer la cele mai generoase. Se întâmplă ca într-o zi să nu ai pur și simplu chef să ieși din casă, dar îți amintești că trebuie să mergeți la Carrefour pentru că nu mai aveți săpun, detergent, hârtie igienică, mâncare, mai nimic. Colegul de cameră nu o să meargă niciodată singur, așa că te sacrifici și te ridici din pat, pentru că altă soluție nu există.

Autor: Denis Elena Nicolae

Sursa foto aici.