1

Aproape a venit primăvara și probabil deja ai început să vezi tarabe cu mărțișoare și flori de primăvară peste tot: pe marile bulevarde, la gurile de metrou, la Universitate și tot așa... Dacă ai apucat chiar să arunci un ochi peste ce poți găsi în astfel de locuri, în mod sigur ai văzut că sunt aceleași lucruri peste tot. Dar dacă dorești să faci un cadou deosebit de primăvară unei persoane speciale, vrei să îți înnoiești colecția de accesorii sau, pur și simplu, vrei să vezi ceva unic, am scris mai jos despre câteva târguri ce promit lucruri diferite.

  1. #Dichisar

Are loc pe 27 și 28 februarie și promite să fie cel mai fun târg de Mărțișor. Evenimentul se va desfășura în mansarda Impact Pub din Centrul Vechi. Intrarea este liberă și oricine poate participa. Printre surprizele promise se numără cafeaua, bunătățile dulci, tatuaje cu henna, împletituri, dar poți găsi și cadouri pentru cei dragi, cum ar fi mărțișoare, genți, bijuterii, toate făcute de creatori români.

  1. Târgul Mărțișorului 2016

Găzduit de Muzeul Țăranului Român, este poate cel mai cunoscut târg de mărțișor anual. Devenit deja o tradiție, anul acesta târgul va avea loc în perioada 26 februarie – 1 martie. Pe lângă o gamă largă și variată de mărțișoare, evenimentul promite și alte surprize deosebite, cuvintele cheie ale târgului fiind handmade, creativitate, inovație și imaginație. Dacă nici asta nu te-a convins, atunci află că la târg vei găsi multe bunătăți: turtă dulce, prăjituri și cozonaci.

  1. Festivalul Mărțișorului

Un alt festival, poate mai puțin cunoscut, va avea loc în perioada 26 februarie – 8 martie, la Liberty Center. Pe lângă dulciuri, mărțișoare și alte obiecte specifice acestei perioade, la târg va exista și o selecție de produse unicat. În plus, dacă vrei să faci un cadou special unei persoane importante, atunci târgul ăsta este fix ceea ce cauți, deoarece poți găsi cadouri personalizate și obiecte de artizanat.

  1. Târgul de Mărțișor de la Grădinița Ioanid

Dacă, însă, cauți ceva cu adevărat diferit, atunci trebuie neapărat să treci pe la Grădinița Ioanid și să vizitezi târgul lor de mărțișor. Acesta se deosebește prin faptul că ceea ce vei găsi acolo este confecționat chiar de copiii de la grădiniță. Handmade-ul prinde în fiecare an din ce în ce mai mult, iar obiectele confecționate de copii par să fie foarte îndrăgite, ca dovadă fiind faptul că târgul se află deja la a patra ediție.

Astea sunt târgurile care mi s-au părut mie cele mai interesante, dar cu siguranță există multe altele. Dacă te plictisești și nu ai planuri weekend-ul ăsta, atunci merită să faci o plimbare pe la unul dintre târguri, pentru a intra cu adevărat în atmosfera caldă a primăverii și, de ce nu, poate chiar să te alegi cu câteva noi achiziții.

Autor: Denis Elena Nicolae
Sursă foto aici