1

Oh, iar chiria…

 

Toată lumea cunoaște zăpăceala și agitația de care ai parte în fiecare an la începutul lunii octombrie când trebuie să te muți, fie din camera de cămin, fie de acasă. Sunt studenți care pot sta în același loc pe toată durata facultății și chiar și după, dar aceia reprezinta excepții de la regulă și nu vom discuta despre ei acum.

 

Revenind la oile noastre, pardon chiriile noastre, agitația cu căminele de stat sau private și cu garsonierele e  o adevărată “Goana după aur”. Cei mai mulți studenți nu sunt așa de norocoși și nu prind locuri în căminul facultății, dar există și alternative.

 

Nu dispera!

 

 

Sursă foto

 

Sunt căminele private care oferă servicii decente la prețuri rezonabile. Dacă, totuși, preferi confortul și intimitatea, sfatul meu e să cauți o garsonieră. Asta și dacă ești mai cu dare de mână.  Dar toată lumea știe că perioada din studenție nu e o perioadă roz și fie ajungi să împarți un apartament cu mai mulți prieteni, fie ajungi să împarți o cameră de cămin cu cel puțin încă o persoană.

 

Ei, ce faci?

 

Doar ești student, așa că te adaptezi. Ori împarți camera cu încă un weirdo ca tine și sfârșiți prin a deveni prieteni foarte buni, ori cu un antisocial ce te va critica și că respiri. Oricum ar fi, emoția descoperirii e la fel ca în copilărie când primeai un ou Kinder. Și, până la urmă, viața în cămin nu e așa horror cum și-o imaginează orice boboc și nici atât de libertină cum o expun filmele americane. E dozată fix în dulcele stil românesc.

 

Bineînețeles că viața într-o garsonieră închiriată unde poți sta singur și să faci ce vrei când ai tu chef e ideală pentru orice student ce iese definitiv de sub tutela părinților. Dar care ar mai fi farmecul dacă nu stai într-o zi la coadă la duș? Sau să ajungi să mănânci din pachetul colegului de cameră pentru că tu ți-ai dat toți banii pe bere?

 

Indiferent pe unde apuci să stai, agitația și viața de student este cea mai plăcută și trebuie să profiți de ea cât mai poți.

Sursă foto