1
Ai ajuns în București, orașul ăla mare și ofertant care îți pune la dispoziție cele mai diversificate tentații. Ești tânăr și crezi în visul tău pe jumătate împlinit prin simplul fapt că te afli în București. Îți măsori camera de cămin, strâmbi puțin din nas, dar nimic nu te oprește să te bucuri de noua ta viață. Cum faci totuși să nu te pierzi? Nu-ți pui încă problema că studenția îți oferă, dar te lasă pe tine să alegi.
 

1. Libertatea

Probabil că ăsta este impactul cel mai mare. Ai libertatea să faci absolut tot ce îți trece prin cap: poți să bei cât vrei, să mergi din club în club, poți să mergi la cursuri doar dacă vrei, poți să te întorci acasă oricând, fără ca cineva să îți ceară socoteală. Nu uita că toate astea vin cu responsabilitatea uriașă de a alege. Fă-ți libertatea frumoasă și nu neglija niciunul dintre aspectele ei! 

2. Facultatea

Nu-ți uita scopul! Trebuie să ai mereu în minte faptul că te afli aici doar pentru că acum ești student. Probabil că te așteptai la altceva. Credeai că prezența este facultativă, că d-aia îi zice facultate? Probabil te-au scos din minți toate schimbările: la ce sală se ține cursul? săptămână pară sau impară? Seminar, laborator, curs? Sesiune, presesiune, colocviu? Bibliotecă!?
Nu ai de ales: obișnuiește-te și adaptează-te! Fă-le pe toate cât poți de bine: implică-te la cursuri, implică-te în proiecte și apoi mergi la petrecerea din cămin. Ai timp pentru toate. 

3. Fii sociabil!

Renunță la prejudecăți și socializează. Acum cunoști oameni din toate părțile țării, alții vin din alte țări. Toți au defecte, nu te grăbi să îi judeci. Cunoaște-i, comunică și învață. Fiecare om te va învăța ceva și cine știe, poate îți va fi prieten bun. Ăsta este marele avantaj al studenției: oamenii. 

4. Relații

Nu, nu pile, deși se fac și astea. Se spune că iubirea din liceu este cea mai frumoasă. Stai să o vezi pe aia din facultate. Aia din liceu nu se uită niciodată, dar cea din facultate, cel mai probabil, nu se încheie niciodată. Și de-ar fi să fie simple aventuri, merită să le trăiești, acum e timpul lor. 
 
Anii studenției sunt minunați, iar tu trebuie doar să te bucuri de ei, să înveți cât poți de mult, să te distrezi, să te plimbi și să mai suni acasă din când în când. 


Sursa foto: Incomemazine