1
Ei bine, înainte de sesiune nimeni nu se apucă de nimic, cel puțin eu : nu tu seriale, nu tu cărți noi sau vechi, nu tu filme, nu tu teatru, nu tu nimic. În timpul ei, când la ușă-ți bat examenele, nu, nu colindători, ci examenele brusc te apucă cheful de relaxare și după ce că un semestru întreg n-ai învățat nimic, acum te apucă cheful de vizionat câte ceva.

Te apuci de vreo 3 seriale concomitent plus că, dacă te ia dorul de Japonia, bagi și un anime și eventual te apuci să citești și Dostoievski pentru că verbele de mișcare pe care le repeți pentru Structura Limbii îți fac un chef nebun de literatură rusească, iar ca bonus te apuci să socializezi cu prietenii pe vreo trei-patru rețele deodată.

Dar hai să revenim la învățat. Te apuci fix în după-amiaza de dinainte de examen, asta dacă te grăbești să ajungi acasă și să te apuci să înveți, dacă nu, nu e nicio problemă poți să începi și pe la ora 21, până dimineață sunt deja 3 zile. Îți faci provizii de cafea, Pepsi, Cola, Burn sau RedBull după preferințe, multe pixuri, multe coli albe și stickere pe care eventual le lipești pe perete ca atunci când faci o pauză pentru un episod sau să mănânci să-ți mai scalzi ochii prin notițe ca nu cumva să uiți ceva. Să nu uităm de markere verzi sau galbene să iasă în evidență paragrafele, iar fumătorii își fac provizii cu ce le e lor mai drag. Păi nu? Păi da.

Și te apuci de învățat pe repede-nainte că până dimineață ai de băgat în cap vreo două cărți, în cazuri fericite. Prin minune dacă poți să și adormi pe la 5 jumate câteva ore, nu mai mult de 3, pentru că după câtă cofeină ai în tine sigur n-o să dormi liniștit. În dimineața de dinainte de examen, dacă ai norocul să îl ai după-amiază, poți să-ți mai repeți și să te bucuri de încă o cafea, dacă nu, nu mai dormi deloc, îți faci o cafea te îmbraci și pleci să prinzi loc bun în sală.

Oricum ar fi, la examen ai mintea praștie și cearcăne cât Groapa Marianelor, iar subiectele ți se par scrise în Yoruba -și nu, nu se studiază nici măcar la FLLS- și cu chiu, cu vai te dezmeticești și începi să rezolvi exercițiile din fața ta. Speri să treci examenul, iar cu ultimele puteri te ridici din bancă, predai foaia și te refugiezi într-o altă cafea sau bere-după preferințe- și-ți dai seama că nici nu a început sesiunea iar tu ești din ce în ce mai obosit.

Well, asta e partea grea din a fi student, dar și cea mai frumoasă. Știu că îmi vor lipsi nopțile petrecute îngropată în cursuri, cafea, pizza, seriale și energizante. De aceea încerc să mă bucur cât mai mult de ele și să nu mă plâng de oboseală.Sursă articol: Viața de Student
Sursă foto: Sursa1Sursa2