1

Te-ai întrebat vreodată dacă merită într-adevăr să îți cumperi un smartwach? Ai văzut mulți oameni care au la mână un asemenea gadget și te-ai gândit cum ar fi să ai și tu? Citește mai departe ca să afli tot ce trebuie să știi!

AVANTAJE:

1. Ești mereu conectat

Nu trebuie să mai scotocești după telefon de fiecare dată când vibrează. O să știi exact dacă ai primit un mesaj important (chiar și pe Facebook) și de la cine sau dacă pur și simplu este vorba de vreo notificare.
De asemenea, nu o să ratezi vreun apel sau mesaj important.

2.Te ajută să slăbești

Da, micul gadget te va motiva să faci sport, pentru că se conectează la aplicațiile de pe telefon și îți contorizează pașii, kilometrii și timpul în care faci sport, iar uneori te și felicită (sau te „ceartă”).
Devine mult mai distractiv să faci sport în asemenea condiții, nu? Stai să vezi când o să observi și rezultate! :)

3.Poți să îi modifici aspectul

Dacă vrei, poți să ai astăzi un ceas cu fațadă negru cu alb, mâine verde fosforescent cu roz și sigla Prada, iar poimâine dimineață pui o poză cu Star Wars și la prânz o poză cu pisica bunicii, Pufuleț, că ți-e dor de ea.
Posibilitățile sunt nelimitate în ceea ce privește cadranul!

4.Funcția de reminder

Vibrează pentru a te atenționa că ți-ai pus un reminder, fiind un foarte bun organizer digital.

 

DEZAVANTAJE:

1. E dependent de un telefon mobil

Dacă nu e conectat la telefon, e doar un ceas banal, care se descarcă foarte repede. Fiind conectat la bluetooth, bateria telefonului se va descărca mai repede.

2. Trebuie să îl pui la încărcat des

Și când spun des, vreau să spun că unele au nevoie să fie încărcate în fiecare zi, altele o dată la trei zile. Totuși știu că există  - aici ar trebui să păstrezi tonul articolului - să nu vorbești la persoana I, așa că textul ar fi: Nu vă gândiți că e normal ca gadget-urile inteligente să fie încărcate des, deoarece există  un smartphone cu baterie care rezistă până la 30 de zile!

3. Prețul

Prețurile pornesc de la aproximativ 450 de lei și ajung la peste 1400 de lei. Cel mai scump este Apple Watch, ale cărui prețuri variază între 1.800 lei și 79.999 lei pentru varianta de lux.

Părerea mea este că smartwatch-ul este un gadget interesat, dar nu necesar. Eu nu aș da banii momentan pe un smartwatch pentru că nu mi se pare că mi-ar schimba viața prea mult. Însă tu știi cel mai bine dacă ți-ar fi util sau nu.

Chiar dacă ar fi numai o fiță, uneori ne mai cumpărăm și chestii care nu ne sunt neapărat necesare. Așa că în cazul în care banii nu sunt o problemă, ai verde la cumpărat!


Autor: Louise Liciu

Surse foto: Sursa 1, Sursa 2Sursa 3Sursa 4