1

Cu siguranță primul gând pe care l-ai avut înainte de a începe facultatea a fost că te poți muta, în sfârșit, cu cel mai bun prieten. Indiferent că va fi în cămin sau în chirie, deja știi cât de distractiv va fi să stai cu persoana cu care te înțelegi cel mai bine. Însă, pe lângă distracție, sunt și alte beneficii în a locui cu cel mai bun prieten.

Ai cu cine să te uiți la un film când vii de la cursuri
Supărat, obosit, plictisit, nu contează. Vrei doar să te relaxezi și să te uiți la un film bun sau să ajungi la zi cu serialul tău preferat. Cel mai bun prieten te așteaptă cu filmul pregătit, ba chiar vezi că a cumpărat și ceva de ronțăit și de băut. Acasă, mama te bătea la cap că faci firimituri sau că bei prea mult suc.


Ai de unde să împrumuți haine
Pentru că sunt pur și simplu zile în care nu știi în ce să te îmbraci sau te-ai plictisit numai de aceleași haine, prietena cea mai bună îți sare în ajutor și îți propune să împrumuți ceva de la ea. Fie că e o bluză draguță care îți înveselește ținuta monotonă, fie că e o rochie care îți dă un aer fresh, parcă ți se potrivește perfect și ziua ta devine mai bună.


Te așteaptă mereu cu ceva de mâncare
Pentru că de obicei ajungi târziu acasă de la facultate sau pentru că uneori ai prea mult de învățat și pur și simplu nu apuci să mănânci, te poți baza mereu pe cel mai bun prieten că te așteaptă cu ceva acasă, fie că e ceva gătit de el, fie că e cumpărat din oraș. Oricum nu contează, pentru că gestul te surprinde plăcut, mai ales dacă ajungi acasă lihnit…

Reprezintă întotdeauna un sprijin
Indiferent că ai probleme la facultate, cu familia sau cu banii, știi mereu că poți apela la cel mai bun prieten. Poate să îți dea un sfat, o soluție sau poate chiar te împrumută cu bani atunci când ai rămas fără și trebuie să pleci acasă. El/ea este persoana care nu te lasă niciodată la greu și pe care te poți baza indiferent de problema pe care o ai.

Ai cu cine să te plângi în sesiune
Că ai prea mult de învățat, că nimic din ceea ce înveți nu o să-ți folosească în viață, că examenele sunt prea multe și prea grele și așa mai departe. Când ești în sesiune și ai chef de orice, mai puțin de învățat, găsești repede subiecte de discuție sau probleme de care să te plângi. Și e ok, pentru că și cea mai bună prietenă e sătulă de învățat și, crede-mă, abia aștepta să pornești o conversație care să vă distragă de la treabă.

Îți atrage atenția dacă exagerezi
Cu băutul, cu banii pe care îi cheltui, cu ieșitul în oraș sau cu statul prea mult la calculator când ai examen a doua zi. Și este cumva mai bine dacă auzi lucrurile astea de la cel mai bun prieten pentru că atunci realizezi că, într-adevăr, poate ai întrecut puțin măsura. Când le auzi din partea mamei, ți se pare că nu te înțelege sau că vrea numai să ai note bune. Dar când vin din partea celui mai bun prieten, e bine să te întrebi dacă nu cumva are dreptate...

Sursă foto aici.

Autor: Denis Elena Nicolae