1

Studenția, bat-o vina, te forțează să-ți părăsești familia și prietenii. Dacă nu ești din București, ține-te tare pe poziție! Poate că știrile de la ora 5 te-au descurajat… sau poate nu te uiți la TV. Poate că prietenii cazați deja în căminele studențești te-au îndemnat să vii. Dar oare sunt de încredere? Îți spun eu cum stă treaba. Stai pe scaun? Dacă nu, fă-o!

 

Primul lucru pe care trebuie să îl faci când ajungi în mirobolanta capitală este să nu te sperii de animalele care-ți dau târcoale. Au devenit un obiect de decor în peisajul ăsta imens citadin. Prin urmare, lasă-ți armele albe acasă. Contrastul ăsta chiar nu te ajută. Chiar dacă ești departe de un decor al copilăriei, aici vei avea libertatea de a explora și experimenta.

 

Așteaptă-te la milioane de apeluri de la maică-ta. Unde ești? Ai mâncat? Mamă, să nu te droghezi! Mamă, să nu bei! Mamă să nu cazi în păcat cu gândul! and so on and so forth!

Cicăleala asta o să te enerveze atât de tare încât o să fii forțat să socializezi chiar dacă te simți ca un cobai într-un labirint imposibil.

 

Ehee, partea cu socializarea e mai grea aici. Bucureștenii au drept de zeu. În caz că nu știai, tot ceea ce e în afara capitalei, e de la țară. Prin urmare, va fi un pic mai greu să empatizezi cu aceste personaje dorobantice și bamboo-iste. Stai calm și ascultă o țâră. Analizează-le comportamentele, încearcă să ascunzi vreo urmă de accent și gata! Ah, da! Să nu uităm de vestimentație. Cu cât ești mai gay și cu cât ești mai pițipoancă, dobândești rapid drept de zeu.

Asta depinde mult și peste ce oameni dai. Caracterul general pe care tocmai ți l-am prezentat nu ar trebui să te descurajeze. Iț cold sărvaivăl for ă rizon. Sunt foarte multe excepții de la regulă. Dacă ești manelist, ești binevenit. Dacă ești rocker, iar ești bine primit. Dacă ești hipster, well... avem și din ăștia. Stereotipurile nu prea stau în calea unor prietenii. Și, da, uneori chiar se poate face dragoste cu sila.

 

Profesorii sunt ok. Atât timp cât nu duhnești a alcool sau nu ai urme de ruj pe gât, ești în regulă. Viața de student în București trebuie să fie cool. E un must! Și o să îți placă atât de mult, încât o să vrei să rămâi și după facultate.

 

Ești un millenial. Asta spune multe despre tine. Poți să fii un geniu sau un om mai puțin cultivat. You are always welcomed in Bucharest. Just don’t stay too long!

 

Kidding!

 

Multă baftă!