1

Cum zilele din mijlocul săptămânii sunt obositoare pentru noi toți, mai ales cu temperaturile din ultima perioadă, tot pe minus, lucru deloc încurajator, echipa StudLife și-a permis să-și acorde un moment de respiro și a trimis un coleg în pauză… la teatru!

Piesa începe cu un decor simplu, în sufrageria unui apartament din Israel, unde o tânără studentă la Film în Tel-Aviv pe nume Amira povestește, filmându-se, problema prin care ea și familia ei trec, incluzându-și lipsa de inspirație în a găsi un scenariu bun pentru lucrarea sa de sfârșit de an de la facultate.

Pentru că mama sa a dispărut de o zi, Amira, mezina, apelează la surorile cele mari, Evelyn (căsătorită, mamă a patru fete și a încă unui copil, religioasă convinsă), Malka (sora cea mai mare, casnică) și Fanny (”femeie de afaceri”).

Aflate în pragul sărbătorii de Yom Kippur (Ziua Ispășirii), Amira întrunește familia pentru a găsi o soluție de a își aduce mama înapoi, aceasta plecând fără nici un semn, aparent, doar lăsându-i Amirei multe acte din care reiese că bătrâna și-a înapoiat apartamentul biroului local de imobiliare.

După multe căutări, peripeții și schimburi de replici tăioase între cele patru femei, acestea află, prin intermediul filmărilor făcute de Amira cu camera ei, că mama lor a plecat la casa surorii ei din Maroc, unde a crescut și de unde a plecat atunci când s-a căsătorit cu tatăl fetelor, din cauza singurătății și a poverii vârstei.

Piesa în sine, prin această poveste, vorbește despre greutățile unei familii disfuncționale în viața de zi cu zi, certurile între frați și neînțelegerile părinților, dar zugrăvește totodată un tablou în care, prin credință și înțelegere, iertarea este cel mai bun lucru pe care-l putem da unul altuia la sfârșitul serii.

Distribuția spectacolului a fost alcătuită din: mama- Dorina Păunescu, Evelyn- Raluca Aprodu, Malka- Denisa Dogaru, Fanny- Mihaela Velicu și Amira- Aneea Opriș.

Mai multe detalii despre piesă, dar și bilete, găsești aici. Noi îți urăm să ai parte de o seară relaxantă!

Autor: Carla Gabriela Baroian