1
Dependența de brânză este comparabilă cu dependența de droguri, alcool sau tutun, asta au descoperit cercetătorii de la Universitatea Michigan din SUA.

Probabil că nu este o surpriză pentru mâncătorii de brânză care știu că nu se pot abține niciodată de la ea. Este o dependență care se transformă uneori în obsesie și deși seamănă cu dependența de droguri, alcool sau tutun, este mai puțin nocivă. Totuși, excesul de brânză ar putea afecta sistemul cardiovascular.

Se pare că tot brânza este motivul pentru care pizza este alimentul preferat pentru cei mai mulți dintre noi. Pentru că pizza ar conține multă brânză.
Această dependență este dată, după părerea cercetătorilor, de proteina conținută de toate produsele lactate, caseina. Proteina respectivă are asupra organismului uman efect comparabil cu opiaceele printr-o componentă chimică numită casomorfină.

Totuși, consumatorii de brânză nu trebuie să se îngrijoreze deocamdată pentru că efectele casomorfinei asupra sănătății nu sunt clare încă, dar este bine să fie avertizați că acest aliment poate acționa ca un drog.


Sursa articol: Agerpres
Sursa foto: Libertatea