1
Ce faci joi seară? Îți propunem să "te cultivi" și să mergi la VERSUS, prima expoziţie de grup a membrilor fondatori ai Asociației Naționale pentru Arte Vizuale Contemporane: Andrei Păcuraru, Dana Dociu, Georges Medawar, Irina Bejenaru, Maria Butnaru, Mirela Trăistaru și Sorin Bejenaru.

Evenimentul va fi unul inedit, pentru că este inspirat de celebrul basm românesc  „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”. În basmul filosofic, suntem transpuși într-o lume care ne vorbește despre încercarea de a depăși condiția umană. 

VERSUS este un demers vizual despre parcurgerea unui drum de la naștere și până la moarte. Finalitatea rămâne deschisă, pentru că nu poate exista sfârșit câtă vreme destinul cerut la început se împlinește circular în tărâmul celor trei zâne, zeițele sorții, iar Făt Frumos ajunge în același loc de unde a plecat, închizând un cerc și deschizând altul.

Concret, artiștii își transpun propria interpretare în lucrări de fotografie, pictură, grafică și animație. Vernisajul expoziției va avea loc în spațiul cultural Gallery din str. Leonida nr. 9-11, București, de la ora 19.00.