1
Title

Descriere eveniment

Credem ca si cinema-ul poate sa ii ajute pe cei in nevoie, de aceea am initiat proiectul caritabil Cinema pentru #COLECTIV prin care vrem sa dam o mana de ajutor victimelor tragicului incendiu si rudelor acestora.

Am programat o serie de 5 filme romanesti, mai vechi si mai noi, pentru a face o fapta buna, dar si pentru a aduce un omagiu filmului romanesc de care avem parte mult prea putin in cinematografele de la noi.

In data de duminica, 20 Decembrie avem programate ultimele trei filme din aceasta serie:

Ora 14:30 – Autoportretul Unei Fete Cuminti (2015) regizat de Ana Lungu, cu Elena Popa si Emilian Oprea.
Sinopsis: „Cristiana, 30 de ani, „de familie bună”, îşi petrece timpul între doctoratul în inginerie seismică, discuţiile cu cei doi prieteni apropiaţi, Alex şi Michelle, şi întâlnirile - rare, dar mult aşteptate - cu un bărbat căsătorit, cu care are o relaţie. După mutarea părinţilor „la casă", rămâne să locuiască singură într-un apartament cu patru camere şi se hotărăşte să-şi ia un câine - dorinţa ei din copilărie.

Ora 16:00 – Moartea Domnului Lazarescu (20005) in regia lui Cristi Puiu cu Ion Fiscuteanu, Luminita Gheorghiu, Dorian Boguta, Dragos Bucur, Monica Barladeanu, film onorat cu premiul Un Certain Regard la festivalul de film de la Cannes.
Sinopsis: Un batran de 63 de ani - domnul Lazarescu - locuieste intr-un apartament de bloc cu cele trei pisici ale sale. Sotia lui a murit, iar fiica sa traieste in Canada. Simtindu-se rau, batranul cheama salvarea. Pana la sosirea acesteia, cere ajutorul vecinilor. Consultandu-l si suspectand un cancer de colon, medicul decide sa-l interneze. La spital intervin alte prioritati si batranul, care e presupus a fi alcoolic, este dus la alt spital, apoi la altul... Ceea ce parea la inceput o simpla formalitate - consultarea si supraveghearea unui batran care a vomat si se plange de dureri de cap - se transforma intr-un cosmar. Pe masura ce inainteaza in noapte, paramedicii conduc prin Bucuresti, incercand sa gaseasca un spital care sa le accepte pacientul, a carui stare se deterioreaza alarmant.

Ora 19:00 – Restul e Tacere (2008), comedia regizata de Nae Caranfil, cu Marius Florea Vizante ai Ovidiu Niculescu.
Sinopsis: „Nu-i uşor să ai un tată celebru. Tânărul GRIG este fiul unei vedete a Teatrului Naţional, acum aproape 100 de ani. Dar propriul său bilanţ este oarecum dezamăgitor. Prea scund pentru scenă, prea timid cu femeile, excesiv în stilul de viaţă, fiul e pe cale să comită greşeala capitală, păcatul de neiertat în ochii tatălui: să regizeze un film de cinema! Îl visează ca pe cel mai grandios şi mai lung film realizat vreodată. Va fi reconstitutirea fidelă a războiului cu turcii, prin care România îşi cucerise independenţa cu 35 de ani în urmă...”

Toate proiectiile vor avea loc la Cinemateca Eforie din Strada Eforie Nr. 2, Bucuresti.

Va asteptam, cu drag, sa ne bucuram de o serie de filme bune, dar mai ales sa ii ajutam pe cei care au mare nevoie de ajutor in acest moment.

Crucea Rosie se va ocupa de strangerea fondurilor din urma proiectiilor si de distribuirea lor mai departe catre cei in nevoie.

Eveniment organizat de: Asociatia EuRo Cinema si BIOSKOP FILM in parteneriat cu Crucea Rosie

Multumim: Rock FM si AZERO.RO

Noi incercam din rasputeri sa strangem un public cat mai numeros asa ca daca doriti sa ne ajutati, va rugam sa dati Share si sa va invitati prietenii, pentru ca acest eveniment sa fie o reusita. Multumim!

Vizionare placuta!

Mai multe informatii despre proiectiile din data de Duminica, 13 Decembrie gasiti aici: http://bit.do/colectiv13

P.S. Intrarea este libera dar noi am pus o donatie minima recomandata de 10 LEI.