1
Title

Descriere eveniment

Cinema Studio 25 – 27 noiembrie

                     Respectand traditia inceputa cu doi ani in urma, in perioada 25 – 27 noiembrie , se vor desfasura la cinematograful Studio "Zilele filmului rus la Bucuresti".

                     Cu aceasta ocazie publicul bucurestean, iubitor al cinematografului est-european, va avea posibilitatea de a vedea in premiera la Bucuresti, sase filme rusesti, productii 2008 – 2010.

                     Evenimentul va fi deschis de filmul "Amiral" (foto) Rusia 20O8, in prezenta regizorului  Andrey Kravchuk si a actritei Irina Orlova. "Amiral" este o saga istorica, care ne aminteste de celebrul Doctor Jivago al lui David Lean. Actiunea se petrece pe fundalul celor doua revolutii (februarie si octombrie) si a razboiului civil, una dintre perioadele cele mai framantate ale istoriei Rusiei avand ca sfarsit caderea imperiului rus. Regizorul Andrei Kravchuk, cunoscut in special pentru succesul filmului "Italianul", este elev al marelui maestru, guru cinematografiei ruse, Alexei Gherman.
Un alt film ce va putea fi vizionat cu acelasi prilej este "In curand e primavara" in regia Verei Storozheva, o rasfatata a Festivalului de film de la Moscova (MIFF),  prezidat de regizorul Nikita Mihalkov.

                     "Unul din filmele cele mai memorabile din Festivalul de la Cottbus 2009 si, cu siguranta, pelicula adresata cel mai direct spectatorului crestin, excelând totodata prin stralucirea artistica si universalitatea mesajului, se numeste "In curand e primavara" ("Skoro vesna", Rusia, 2009)". Elena Dulgheru
                     "Cetatea Brest" in  regia lui  Alexander Kott (Rusia 2010),  prezinta apararea eroica a Cetatii Brest care a fost cucerita dupa primul asalt al fascistilor germani, pe 22 iunie 1941. Alexander Kott si-a terminat studiile sub indrumarea regizorului polonez Andrei Waida la Varsovia. Filmul a participat la multiple festivaluri internationale.

                     "Noaptea lunga ca o viata" in regia  lui Nikolay Khomeriki a participat la festivalul de la Cannes in cadrul sectiunii "Un Certain Regard". Este al doilea film al tanarului regizor invitat la Festivalul de la Cannes , sectiunea "Un Certain Regard".

                     "Kandahar", film regizat de Andrei Kavun, reia povestea uitata a echipajului unui avion rus, cazut in capcana talibanilor. Prizonierii reusesc sa se salveze in cele din urma cu ajutorul propriului  avion. "A aparut un nou mare film rus" scria Los Angeles Time dupa premiera din 2010. "Filmul meu este dovada ca iti poti iubi tara indiferent de atitudinea pe care aceasta o are vis-a-vis de tine" Andrei Kavun, Los Angeles Time. Intr-adevar filmul se bazeaza pe reactia membrilor echipajului, prizonieri ai talibanilor,  fata de care Rusia a afisat la momentul respectiv o falsa indiferenta.

                     Filmul "Fiul", regia Larisa Sadilova, este povestea unui tata care isi creste singur fiul, avandu-l in rolul principal pe Victor Suhorucov. Relatiile dintre cei doi devin cauza principala a dramei personale a tatalui si a primei infractiuni individuale a fiului.
Invitatii speciali ai evenimentului sunt: Alexander Kott,  regizor "Cetatea Brest", actrita Irina Orlova , "Amiral", regizorul Andrey Kravchuv "Amiral,  Sergey Kempo, actor , "Noaptea lunga ca o viata", Segheiy Bragin producator executiv al Studio „Fest-Film", Yulia Bragina coordonatorul proiectului.